記錄變更

評註圖示

LibreOffice 中針對文字文件與試算表文件提供了審閱功能。


並非所有變更都會記錄下來。例如,不會記錄定位鍵從向左對齊變更為向右對齊的變更。然而,校對人員所做的所有一般變更都會記錄下來,例如增加、刪除、文字變更和一般格式化。

1.

To start recording changes, open the document to be edited and choose Edit - Track Changes and then choose Record.

2.

現在開始進行變更。您將注意到,所有新輸入的文字段會以底線標出並呈彩色,而所有刪除的文字雖仍然顯示,但已被劃去且呈彩色。

3.

如果您使用滑鼠游標移動到標記的變更,您將會看到說明提示中變更的變更類型、作者、日期和時間的參照。如果也啟用擴充提示,您將會看到此變更上的任何可用註解。


試算表文件中的變更會由邊框圍繞儲存格反白顯示;當您指向儲存格時可以在說明提示中看到此變更上的詳細資訊。

You can enter a comment on each recorded change by placing the cursor in the area of the change and then choosing Edit - Track Changes - Comment. In addition to Extended Tips, the comment is also displayed in the list in the Manage Changes dialog.

To stop recording changes, choose Edit - Track Changes - Record again. The check mark is removed and you can now save the document.

在文字文件中,您可以使用其他顏色的標記突出顯示所有已變更的行。例如,可以採用頁面邊距中紅色線條的形式。

To change the settings for tracking changes, choose - LibreOffice Writer - Changes or on the - LibreOffice Calc - Changes.

記錄並顯示變更

接受或捨棄變更

比較文件的版本

合併版本

版本管理

Please support us!