填入排列

Automatically generate series with the options in this dialog. Determine direction, increment, time unit and series type.

評註圖示

在您填入順序之前,必須先選取要填入的所有儲存格範圍。


若要使用此指令...

Choose Sheet - Fill Cells - Series.


如果您使用 「欄」和「自動填入」選項,LibreOffice 也可按照設想的順序建立規則自動延伸開頭的幾欄。

方向

決定系列建立的方向。

向下

使用定義的最終數值的遞增,在欄的選取儲存格範圍中建立向下排列。

右

依定義的最終數值遞增,在選取的儲存格範圍中從左向右建立排列。

上

使用定義的最終數值的遞增,在欄的儲存格範圍中建立向上排列。

向左

使用定義的最終數值的遞增,在選取的儲存格範圍中從右向左建立排列。

排列類型

Defines the series type. Choose between Linear, Growth, Date and AutoFill.

直線

使用定義的遞增和最終數值建立線性數字排列。

等比序列

使用定義的遞增和最終數值建立成長排列。

日期

使用定義的遞增和最終日期建立日期排列。

自動填入

Forms a series directly in the sheet. The AutoFill function takes account of customized lists. For example, by entering January in the first cell, the series is completed using the list defined under - LibreOffice Calc - Sort Lists.

自動完成嘗試使用定義的型樣來完成數值系列。例如,系列 1,3,5 會自動由 7,9,11,13, 等等完成。日期和時間系列會依相應的型樣完成。例如,在日期 01.01.99 和 15.01.99 後,自動使用 14 天的間隔。

根據鄰近儲存格自動填入資料

時間單位

在此區域中,您可以指定所需的時間單位。僅當在[系列類型]區域中選擇了[日期]選項時,此區域才可使用。

天

Use the Date series type and this option to create a series using all seven days of the week. Unit of Increment is day.

工作日

Use the Date series type and this option to create a series only using the five weekdays. Unit of Increment is day.

月

Use the Date series type and this option to form a series which unit of Increment is month.

å¹´

Use the Date series type and this option to create a series which unit of Increment is year.

起始值

決定排列的起始值。 使用數字、日期或時間。

最終數值

決定排列最終值。 使用數字、日期或時間。

遞增

「遞增」一詞表示給定值增加的數目。決定依每個步驟增加的選取類型排列的值。只有選取線性、成長或日期排列類型才能製作項目。

Please support us!