LibreOffice 26.2 Yardım
Bölümün özelliklerini ayarlar.
Yeni bölüm için isim girin. Varsayılan olarak, LibreOffice otomatik olarak "Bölüm X"'i yeni bölümlere atar, burada X ardışıl bir sayıdır.
Başka bir belgeden içerik veya geçerli bölümdeki başka belgeden bölüm ekler.
bir DDE bağlantısı oluşturur. Bu onay kutusunu seçin ve daha sonra kullanmak istediğiniz DDE komutunu seçin. DDE seçeneği sadece Bağlantı onay kutusu seçildiyse kullanılabilir.
DDE komutunun genel sözdizimi "<Server> <Topic> <Item>" şeklindedir, burada sunucu veriyi içeren uygulamanın DDE adıdır. Başlık Maddenin yerine işaret eder (genelde de dosya adıdır) ve Madde asıl nesneyi temsil eder.
Örneğin, abc.odt LibreOffice metin belgesinden "Bölüm1" isminde bir bölümü DDE bağlantısı olarak eklemek için şu komutu kullanın: "soffice x:\abc.odt Bölüm1". "abc.xls" isimli Microsoft Excel çalışma sayfasından ilk hücrenin içeriğini eklemek için, şu komutu kullanın: "excel x:\[abc.xls]Sheet1 z1s1". Aynı zamanda DDE bağlantısı olarak eklemek istediğiniz öğeleri de kopyalayabilirsiniz ve daha sonra Düzen - Özel Yapıştır'ı seçin. Daha sonra Düzen - Alanlar'ı seçerek bağlantı için DDE komutunu görebilirsiniz.
Eklemek istediğiniz dosya için dosya yolunu ve dosya adını girin veya dosyayı konumlandırmak için Gözat düğmesine tıklayın.Eğer DDE onay kutusu seçilmişse kullanmak istediğiniz DDE komutunu girin.
Bağlantı olarak eklemek istediğiniz dosyanın konumunu belirleyin ve Ekleyi tıklayın.
Bağlantı olarak eklemek istediğiniz bölüm için kaynak dosyasını seçin.
Bağlantı eklenmiş bölümler içeren bir belge açtığınızda bağlantıları güncellemeye yönlendirilirsiniz.
Seçilen bölümü düzenlenmekten korur.
Seçilen bölümü bir parola ile korur. Parola en az 5 karaktere sahip olmalıdır.
Geçerli parolayı değiştirebileceğiniz bir pencere açar.
Seçili alanı basılmaktan korur ve gizler. Gezinti içerisinde saklı bölümlerin bileşenleri gri olarak gözükür. Gezinti içerisindeki saklı bileşenin üzerine fare imlecinizi getirirseniz, "saklı" yardım ipucu gözükür.
Eğer bir bölüm bir sayfadaki, bir üst bilgideki, alt bilgideki, dipnottaki, çerçevedeki veya tablo hücresindeki tek içerikse o bölümü gizleyemezsiniz.
Enter the condition that must be met to hide the section. A condition is a logical expression and must resolve to TRUE or FALSE.
For example, you can create the field variable x and set its value to 1. Then specify a condition based on this variable for hiding a section, such as: x EQ 1 to hide the section. If you want to display the section, set the value of the variable x to 0.
When using conditions based on database fields, always fully qualify the field by specifying it as Database_name.Table_name.Field_name.
Bu iletişim penceresi alanını eğer mevcut belge bir XForm belgesi ile görürsünüz.
Bölümlerin içeriğini sadece okuma modunda açılsa bile düzenlemeye izin vermek için seçin.