LibreOffice 7.1 Yardım
LibreOffice Calc ana penceresinin hangi ögelerinin görüntüleneceğini belirler. Ayrıca tablolardaki değerlerin vurgulamasını gösterebilir veya gizleyebilirsiniz.
Gösterilecek satırları belirtir.
Izgara çizgilerinin ne zaman görüntüleneceğini belirler. Sadece arkaplan rengi olmayan hücrelerde ızgara çizgileri gösterilmesi varsayılan seçenektir. Ayrıca, arkaplan rengi olan hücrelerde ızgara çizgilerinin gösterilmesini veya saklanmasını seçebilirsiniz. Yazdırmak için, Biçim - SayfaÇalışma Sayfası'nı seçin ve Izgara seçim kutusunu işaretleyin.
Mevcut belgedeki ızgara çizgilerinin rengini belirler. Izgara renginin belge ile kaydedildiğini görmek için LibreOffice - TercihlerAraçlar - Seçenekler - LibreOffice - Uygulama Renkleri yolu altında Şema altında Hesap Tablosu - Izgara Çizgileri girdisini bulun ve rengi "Otomatik" olarak ayarlayın.
Tanımlanmış bir yazdırma alanında sayfa kesmelerinin gösterilip gösterilmeyeceğini belirtir.
Çizimleri, çerçeveleri, grafikleri ve diğer nesneleri hareket ettirirken rehberlerin görüntülenip görüntülenmeyeceğini belirtir. Bu rehberler nesneleri hizalamanıza yardım eder.
Ekran görüntüsü için farklı seçenekler seçin.
Hücrelerde sonuç değerleri yerine formüllerin gösterilip gösterilmeyeceğini belirtir.
0 değerindeki sayıların gösterilip gösterilemeyeceğini belirtir.
Yorum olduğunda, hücrenin sağ üst köşesinde küçük bir dikdörtgenin görülmesini belirler. Bu yorum sadece Seçenekler iletişim penceresinde LibreOffice - Genel altında yorumları etkinleştirdiğinizde görünür.
Bir yorumu kalıcı olarak görüntülemek için, hücrenin içerik menüsünden Yorumu göster komutunu seçin.
Ekle - Yorum komutuyla yorum girebilir ve düzenleyebilirsiniz. Kalıcı olarak gösteriken yorumlar, yorum kutusuna tıklayarak düzenlenebilir. Gezgin'e tıkladıktan sonra Yorumlar girdisi altında mevcut belgedeki bütün yorumlar görüntüleyebilirsiniz. Gezgin'deki bir yoruma çift tıkladığınızda imleç yorumun bulunduğu hücreye atlayacaktır.
Türüne göre hücre içeriklerini farklı renklerde göstermek için, Değer vurgulamak kurucuğunu işaretleyin. Görünüşleri nasıl biçimlendirilirse biçimlendirilsin; metin belgeleri siyah, formüller yeşil, hücrelerdeki sayılar mavi ve korumalı hücreler açık gri arka plan renginde gösterilecektir.
Bu komut etkinleştirildiğinde, fonksiyon etkisizleştirilinceye kadar belgedeki atanmış renklerden hiçbiri görüntülenmeyecektir.
Eklenmiş bir nesne, örneğin bir grafik, seçildiği zaman sabitleyici simgesinin görüntülenip görüntülenmeyeceğini belirtir.
Eğer bir hücre kendi genişliğinden daha uzun bir metin içeriyorsa, metin aynı satırdaki boş olan hücrelerin üzerinde görüntülenir. Eğer boş bir komşu hücre yok ise, hücre kenarındaki küçük bir üçgen metnin devam ettiğini gösterir.
Formüldeki her başvurunun renkli gösterilmesini belirler. Başvuruyu içeren hücre düzenleme için seçidiğinde hücre alanı renkli bir kenarlık içine alınır.
Üçe kadar nesne gruplarının gösterilecek mi gizlenecek mi olduğunu tanımlar.
Nesneler ve grafikler gizlenecek mi yoksa gösterilecek mi tanımlar.
Belgenizdeki çizelgeler gösterilecek mi gizlenecek mi kararını verir.
Belgenizdeki çizim nesnelerinin gösterilmesini veya gizlenmesini tanımlar.
Eğer işaretlenmişse, tüm çalışma sayfaları aynı yakınlaştırma etkeni ile gösterilir. Eğer işaretlenmemişse, her çalışma sayfası kendi yakınlaştırma etkenine sahip olabilir.
Bazı Yardım öğelerinin tabloda yer alıp almayacağını belirtir.
Satır ve sütun başlıklarının gösterilip gösterilmeyeceğini belirtir.
Belge penceresinin sağında dikey kaydırma çubuğunun görüntülenip görüntülenmeyeceğini belirtir.
Belge penceresinin sağında dikey kaydırma çubuğunun görüntülenip görüntülenmeyeceğini belirtir.
Çalışma sayfasının belgesinin altında çalışma sayfası sekmeleri gözükecek mi diye belirler. Eğer bu kutu seçili ise, çalışma sayfaları arasında yalnızca GezginGezgin ile dolaşabilirsiniz.
Eğer bir anahatanahat tanımladıysanız, Anahat sembolleriseçeneği çalışma sayfası kenarında anahat sembollerini gözüksün mü diye belirtir.