Mata in text var som helst på en sida

Med direktmarkören kan du mata in text var som helst på en sida.

To set the behavior of the direct cursor, choose - LibreOffice Writer - Formatting Aids.

1. On the Tools bar, click the Direct Cursor icon Icon. Alternatively, enable Direct Cursor by going to Edit - Direct Cursor Mode.

2. Klicka på en tom yta i textdokumentet. Muspekaren ändras efter den justering som används för texten som du skriver:

Align left

Align left

Centered

Centered

Align right

Align right

1. Skriv texten. I LibreOffice infogas det nödvändiga antalet tomma rader automatiskt och, om alternativen är aktiverade, även tabbar och blanksteg.