Spara textdokument i HTML-format

Du kan spara ett LibreOffice Writer dokument i HTML-format sÄ att du kan visa det i en webblÀsare. Om du vill kan du associera sidbrytningar med en viss formatmall för styckerubriker att generera en separat HTML-sida varje gÄng mallen anvÀnds i dokumentet. LibreOffice Writer skapar automatiskt en sida som innehÄller hyperlÀnkar till var och en av dessa sidor.

NÀr du sparar ett textdokument i html-format sÄ kommer bilder att sparas som inbÀddade dataströmmar i html-dokumentet. LibreOffice försöker behÄlla originalformatet pÄ bilden, dvs png, jpeg-bilder eller svg-bilder kommer att behÄlla sina format. Alla andra bildformat sparas som png.

1. AnvÀnd bara en av LibreOffice-standardmallarna för styckerubriker, t.ex. "Rubrik 1", för de stycken som du vill skapa en ny HTML-sida för.

2. VĂ€lj Arkiv - Skicka - Skapa HTML dokument.

3. Markera den styckeformatmall som du vill anvÀnda för att generera en ny HTML-sida i rutan Formatmall .

4. Ange en sökvÀg och ett namn för HTML dokumentet och klicka sedan pÄ Spara.