Infoga korshÀnvisningar

Med korshÀnvisningar kan du hoppa till specifika textavsnitt och objekt i ett enskilt dokument. En korshÀnvisning bestÄr av ett mÄl och en hÀnvisning som infogas som fÀlt i dokumentet.

Objekt med bildtexter och bokmÀrken kan anvÀndas som mÄl.

KorshÀnvisa till text

Innan du kan infoga en korshÀnvisning mÄste du först ange mÄlen i texten.

SÄ hÀr infogar du ett mÄl

1. Markera texten som du vill anvÀnda som mÄl för korshÀnvisningen.

2. VÀlj Infoga - KorshÀnvisning.

3. VĂ€lj "SĂ€tt referens" i listan FĂ€lttyp.

4. Skriv mÄlets namn i rutan Namn. Den markerade texten visas i rutan VÀrde.

5. Klicka pÄ Infoga. MÄlets namn lÀggs till i listan Urval .

LÄt dialogrutan vara öppen och fortsÀtt till nÀsta omrÄde.

SÄ hÀr skapar du en korsreferens till ett mÄl

1. Placera markören i dÀr du vill infoga en korsreferens.

2. Om du dialogrutan inte Àr öppen kan du öppnar du den genom att vÀlja Infoga > Korsreferens .

3. I listan FĂ€lttyp markerar du "Infoga referens".

4. I listan Urval markerar du mÄlet som du vill korshÀnvisa till.

5. VÀlj format för korsreferensen i listan Infoga referens till. formatet specificerar vilken typ av information som visas i korsreferensen. "Referens" infogar t.ex. mÄltexten, och "Sida" infogar numret pÄ den sida dÀr mÄlet finns. För fotnoter infogas fotnotsnumret.

6. Klicka pÄ Infoga.

7. Klicka pÄ StÀng nÀr du Àr fÀrdig

KorshÀnvisa till ett objekt

Du kan korshÀnvisa de flesta objekt i dokumentet, t.ex. grafik, ritobjekt, OLE-objekt och tabeller. Om du vill lÀgga till en bildtext i ett objekt markerar du objektet och vÀljer Infoga - Bildtext.

1. Klicka i dokumentet dÀr du vill infoga korshÀnvisningen.

2. VÀlj Infoga - KorshÀnvisning.

3. Markera bildtextkategorin för objektet i listan Kategori.

4. I listan Urval markerar du bildtextnumret för objektet som du vill korshÀnvisa till.

5. VÀlj format för korsreferensen i listan Infoga referens till. Formatet specificerar vilken typ av information som visas i korsreferensen. "Referens" infogar till exempel objektets bildtextkategori och bildtext.

6. Klicka pÄ Infoga.

7. Klicka pÄ StÀng nÀr du Àr fÀrdig

Uppdatera korshÀnvisningar

För manuell uppdatering av ett dokuments korsreferenser gÄr du till menyn Verktyg - Uppdatera - FÀlt eller trycker F9.

Symbolen Tips

Choose View - Field Names to switch between viewing the reference names and the reference contents.

Ändra korsreferenser

Infoga hyperlÀnkar med Navigator

Infoga hyperlÀnk