Skriva ut en broschyr

Du kan skriva ut ett Writer dokument som en broschyr eller ett hÀfte. Det innebÀr att tvÄ sidor skrivs ut pÄ varje sida av papperet, sÄ att du kan lÀsa dokumentet som en bok nÀr du viker papperet.

NÀr du skapar ett dokument som du vill skriva ut som en broschyr, ska du anvÀnda stÄende orientering för sidorna. I Writer anvÀnds broschyrlayouten nÀr du skriver ut dokumentet.

Skriva ut en broschyr

1. VĂ€lj Arkiv - Skriv ut.

2. Klicka pÄ Egenskaper i dialogrutan Utskrift.

3. Ange pappersorienteringen till liggande i dialogrutan för egenskaper för skrivaren.

Symbolen Tips

Om skrivaren klarar dubbelsidig utskrift bör du anvÀnda instÀllningen för dubbelsidig utskrift - kort kant i dialogrutan för skrivarinstÀllningar, bl.a. för att broschyrer alltid skrivs ut liggande.

1. ÅtergĂ„ till dialogrutan Skriv ut och klicka pĂ„ fliken Sidlayout.

2. VĂ€lj Broschyr.

3. Om skrivaren automatiskt skriver ut pÄ bÄda sidorna av ett papper anger du instÀllningen "Alla sidor".

1. Klicka pÄ OK.

Om du skriver ut ett dokument liggande eller stÄende, sÄ skrivs tvÄ motstÄende sidor i en broschyr ut bredvid varandra. Om du har en skrivare med funktion för dubbelsidig utskrift kan du skapa en hel broschyr av dokumentet utan att behöva sortera sidorna senare. Om skrivaren bara gör enkelsidig utskrift kan du uppnÄ samma effekt genom att först skriva ut framsidorna med alternativet "Framsidor/högersidor/udda sidor" markerat, och sedan mata in alla papper i skrivaren igen och skriva ut alla baksidor med alternativet "Baksidor/vÀnstersidor/jÀmna sidor" markerat.

Symbolen Info

Om LibreOffice skriver ut sidorna i fel ordning, öppnar du dialogrutan Alternativ, markerar Skriv ut i omvÀnd sidordning och skriver sedan ut dokumentet igen.