Ändra sidbakgrund

I LibreOffice anvÀnds sidformatmallar för att ange sidornas bakgrund i ett dokument. Om du till exempel vill Àndra sidbakgrunden för en eller flera sidor i ett dokument till ett vattenmÀrke mÄste du skapa en sidformatmall med vattenmÀrkesbakgrund som du tillÀmpar pÄ sidorna ifrÄga.

SÄ hÀr Àndrar du sidbakgrunden

1. Choose View - Styles (F11).

2. Klicka pÄ ikonen Sidformatmallar.

3. I listan över sidformatmallar högerklickar du pÄ ett objekt och vÀljer Ny.

4. Skriv ett namn pÄ sidformatmallen i rutan Namn pÄ fliken Administrera.

5. VÀlj den sidformatmall du vill tillÀmpa pÄ nÀsta sida i rutan NÀsta formatmall.

1. Click the Area tab.

2. Select whether you want a solid color or a graphic. Then select your options from the tab page.

3. Klicka pÄ OK.

SÄ hÀr Àndrar du sidbakgrunden pÄ alla sidor i ett dokument

Kontrollera först om du har skapat en sidformatmall med sidbakgrund. Se SÄ hÀr Àndrar du sidbakgrunden för mer information.

1. Choose View - Styles (F11).

2. Klicka pÄ ikonen Sidformatmallar.

3. Dubbelklicka pÄ sidformatmallen med den bakgrund du vill anvÀnda.

SÄ hÀr anvÀnder du olika sidbakgrunder i samma dokument

Kontrollera först om du har skapat en sidformatmall med sidbakgrund. Se SÄ hÀr Àndrar du sidbakgrunden för mer information.

1. Klicka framför den första bokstaven i det stycke dÀr du vill tillÀmpa sidbakgrunden.

2. Choose Insert - Manual Break.

3. Markera Sidbrytning.

4. VÀlj en sidformatmall som anvÀnder sidbakgrunden i rutan Formatmall .

1. Klicka pÄ OK.

Page Watermark

Insert a watermark text in the current page style background.

Om sidhuvuden och sidfötter

Sidformatmall frÄn markering

Infoga kapitelnamn och kapitelnummer i ett sidhuvud eller en sidfot

Formatera sidhuvuden och sidfötter