LĂ€gga till radnummer

LibreOffice innehÄller en automatisk rÀknefunktion som lÀgger till radnummer för rader i ett helt dokument eller för markerade stycken i dokumentet. Radnummer inkluderas nÀr du skriver ut dokumentet. Du kan ange radnummerintervall, vilket nummer som numreringen ska börja med och om tomma rader eller rader i ramar ska rÀknas. Du kan Àven lÀgga till en avgrÀnsare mellan radnumren.

Symbolen Info

Radnummerfunktionen Àr inte tillgÀnglig i HTML-format.

SÄ hÀr lÀgger du till radnumrering för ett helt dokument

1. VĂ€lj Verktyg - Radnumrering.

2. Markera Numrering pÄ och markera sedan alternativen som du vill anvÀnda.

3. Klicka pÄ OK.

SÄ hÀr lÀgger du till radnumrering för vissa stycken

1. VĂ€lj Verktyg - Radnumrering.

2. Markera Numrering pÄ.

3. Press to open the Styles window, and then click the Paragraph Styles icon.

4. Högerklicka pĂ„ styckeformatmallen "Standard" och vĂ€lj Ändra.

Alla styckeformatmallar baseras pÄ mallen "Standard".

1. Click the Outline & Numbering tab.

2. Avmarkera kryssrutan RÀkna med raderna i det hÀr stycket under Radnumrering .

3. Klicka pÄ OK.

4. Markera stycket eller styckena dÀr du vill lÀgga till radnumren.

5. Choose Format - Paragraph, and then click the Outline & Numbering tab.

6. Markera RÀkna med raderna i det hÀr stycket.

7. Klicka pÄ OK.

Du kan Àven skapa en styckeformatmall som inkluderar radnumrering och anvÀnda den för stycken som du vill lÀgga till radnummer för.

SÄ hÀr anger du vilket nummer som numreringen ska börja med

1. Klicka i ett stycke.

2. Choose Format - Paragraph, and then click the Outline & Numbering tab.

3. Markera kryssrutan RÀkna med raderna i det hÀr stycket .

4. Markera kryssrutan Börja om vid det hÀr stycket .

5. Ange ett radnummer i rutan Börja med .

6. Klicka pÄ OK.

Verktyg - Radnumrering

Numbering and Numbering Styles

Format - Stycke - Numrering

Wiki page about numbering paragraphs by styles