AnvÀnda bildtexter

I textdokument kan du lÀgga till bildtexter för grafik, tabeller, ramar och ritobjekt med löpande numrering.

Du kan redigera texten och nummersekvenserna för olika typer av bildtexter.

Symbolen Info

NÀr du lÀgger till en bildtext till ett objekt placeras objektet och bildtexten tillsammans i en ny ram. NÀr du lÀgger till en bildtext till en tabell, infogas bildtexten som ett stycke bredvid tabellen. NÀr du lÀgger till en bildtext till en ram placeras bildtexten inuti ramen, antingen före eller efter den befintliga texten.

Symbolen Tips

Om du vill flytta bÄde objektet och bildtexten drar du en ram runt dem bÄda. Om du vill uppdatera numreringen för bildtexten efter att du har flyttat ramen trycker du pÄ F9.

SÄ hÀr definierar du en bildtext:

1. Markera det objekt som du vill lÀgga till en bildtext för.

2. VĂ€lj Infoga - Bildtext...

3. Ange de alternativ du vill anvÀnda och klicka pÄ OK. Om du vill kan du ocksÄ ange annan text i rutan Kategori , t.ex. Figur.

Symbolen Info

Du kan redigera bildtexter direkt i dokumentet.

En bildtext formateras med den styckeformatmall som stÀmmer överens med namnet pÄ bildtextens kategori. Om du t.ex. infogar en "Tabell"-bildtext sÄ anvÀnds styckeformatmallen "Tabell" för bildtexten.

Symbolen Tips

I LibreOffice kan du lĂ€gga till en bildtext automatiskt nĂ€r du infogar grafik, ett objekt, en ram eller en tabell. VĂ€lj – LibreOffice Writer – Autobeskrivning.

LĂ€gga till kapitelnummer till bildtexter

Numbering and Numbering Styles

LÀgga till punktuppstÀllning

LĂ€gga till numrering

StÀnga av punktuppstÀllningstecken för enskilda stycken

Kombinera numrerade listor

Definiera nummersekvenser