StÀnga av Autokorrigering

I LibreOffice autoformateras texten medan du skriver och mÄnga vanliga skrivfel korrigeras automatiskt.

SÄ hÀr tar du bort ett ord frÄn listan Autokorrigering

1. VÀlj Verktyg - Alternativ för autokorrigering.

2. Klicka pÄ fliken ErsÀtt.

3. I listan AutoKorrigering markerar du ordparet som du vill ta bort.

4. Klicka pÄ Radera.

SÄ hÀr stoppar du ersÀttning av citattecken

1. VÀlj Verktyg - Alternativ för autokorrigering.

2. Klicka pÄ fliken Regionala alternativ

3. Avmarkera kryssrutan/kryssrutorna "ErsÀtt".

SÄ hÀr stoppar du att första bokstaven i en mening automatiskt fÄr stor bokstav

1. VÀlj Verktyg - Alternativ för autokorrigering.

2. Klicka pÄ fliken Alternativ.

3. Avmarkera kryssrutan "Börja varje mening med stor bokstav".

SÄ hÀr stoppar du att en linje ritas nÀr du skriver tre identiska tecken

LibreOffice ritar automatiskt en linje nÀr du skriver tre stycken av följande tecken och trycker pÄ Retur: - _ = * ~ #

1. VÀlj Verktyg - Alternativ för autokorrigering.

2. Klicka pÄ fliken Alternativ.

3. Avmarkera kryssrutan "AnvÀnd inramning".

AnvÀnda textblock som AutoText

Rita linje i text

StÀnga av taligenkÀnning i tabeller