Automatisk punktuppstÀllning/numrering

I LibreOffice kan du anvÀnda numrering eller punktlistor automatiskt medan du skriver.

SÄ hÀr aktiverar du automatisk numrering och punkter

1. VÀlj Verktyg - Alternativ för autokorrigering. Klicka dÀrefter pÄ fliken Alternativ och markera alternativet "AnvÀnd numrering".

2. Choose Tools - AutoCorrect, and ensure that While Typing is selected.

Symbolen Tips

Alternativet automatisk numrering anvÀnds bara i stycken som Àr formaterade med nÄgon av styckeformatmallarna "Standard", "Brödtext" eller "Dra in hela stycket".

SÄ hÀr skapar du en punktlista eller en numrerad lista medan du skriver

1. Skriv 1., i. eller I. för att starta den numrerade listan. Skriv * eller - för att starta en punktlista. Du kan Àven skriva en högerparentes efter numret i stÀllet för en punkt, t.ex. 1) eller i).

2. Mata in ett blanksteg, skriv texten och tryck pÄ Retur. Det nya stycket inleds automatiskt med nÀsta nummer eller en punkt.

3. Tryck pÄ Retur igen om du vill avsluta listan.

Symbolen Info

Du kan starta en numrerad lista med vilket nummer som helst.

Changing the Chapter Level of Numbered and Bulleted Lists