Automatisk punktuppställning/numrering

I LibreOffice kan du använda numrering eller punktlistor automatiskt medan du skriver.

Så här aktiverar du automatisk numrering och punkter

1. Välj Verktyg - Alternativ för autokorrigering. Klicka därefter på fliken Alternativ och markera alternativet "Använd numrering".

2. Choose Tools - AutoCorrect, and ensure that While Typing is selected.

tip

The automatic numbering option is applied only to paragraphs formatted with “Default Paragraph Style”, “Body Text”, or “Body Text, Indented” paragraph style.

Så här skapar du en punktlista eller en numrerad lista medan du skriver

1. Skriv 1., i. eller I. för att starta den numrerade listan. Skriv * eller - för att starta en punktlista. Du kan även skriva en högerparentes efter numret i stället för en punkt, t.ex. 1) eller i).

2. Mata in ett blanksteg, skriv texten och tryck på Retur. Det nya stycket inleds automatiskt med nästa nummer eller en punkt.

3. Tryck på Retur igen om du vill avsluta listan.

Symbolen Info

Du kan starta en numrerad lista med vilket nummer som helst.

Changing the List Level of a List Paragraph