Omvandla bitmapbilder till vektorgrafik

Du kan ändra storlek på vektorgrafik utan att kvaliteten försämras. I LibreOffice Draw och Impress kan du konvertera en bitmapsbild till vektorgrafik.

1. Markera den bitmapbild som du ska omvandla.

2. Gör en av följande:

In LibreOffice Draw, choose Shape - Convert - To Polygon.

I LibreOffice Impress högerklickar du på objektet och väljer Omvandla - Till polygon.

3. Gör inställningar för omvandlingen av bilden och klicka på OK. Se avsnittet Omvandla till polygon för en beskrivning av alternativen.