Infoga kalkylblad pÄ sidor

Det finns olika metoder för att infoga kalkylbladsceller i dina Impress-bilder eller Draw-sidor:

 1. Infoga en intern tabell. Du anger data i cellerna och anvÀnder exklusiv formatering med hjÀlp av Tabellutkast i aktivitetspanelen.

 2. Infoga en ny tabell som ett OLE-objekt eller infoga en befintlig fil som ett OLE-objekt. Du kan ange att lÀnken för en fil ska vara en direktlÀnk till de senaste data som sparats i ett tabelldokument.

Infoga en intern tabell

 1. GÄ till Impress-bilden eller Draw-sidan dÀr du vill infoga tabellen.

 2. VÀlj Infoga - Tabell eller anvÀnd tabellsymbolen pÄ standardverktygsraden för att infoga en tabell.

 3. Dubbelklicka pÄ tabellen och skriv eller klistra in data i cellerna.

 4. Markera en del av cellinnehÄllet och högerklicka för att öppna snabbmenyn. VÀlj kommandon för att Àndra cellernas innehÄll, som teckenstorlek och radavstÄnd.

 5. Högerklicka pÄ tabellramen för att öppna tabellens snabbmeny. AnvÀnd tabellens snabbmeny för att bland annat ange ett namn och en beskrivning för tabellen eller för att fördela raderna eller kolumnerna jÀmnt.

 6. Markera vissa celler och högerklicka för att öppna en snabbmeny dÀr du bland annat kan infoga eller radera rader och kolumner.

  För att markera ett rektangulÀrt omrÄde celler pekar du pÄ en cell i ett av hörnen pÄ rektangeln, hÄller ned musknappen och drar musen mot motsatt hörn av rektangeln och slÀpper sedan upp musknappen.

  För att markera en cell pekar du pÄ cellen, hÄller ned musknappen och drar musen till nÀsta cell och tillbaka igen, slÀpp sedan upp musknappen.

Infoga ett nytt kalkylblad som ett OLE-objekt

Du kan lÀgga till ett tomt LibreOffice Calc kalkylblad pÄ en sida som ett OLE-objekt.

 1. GÄ till den sida dÀr du vill infoga objektet.

 2. VÀlj Infoga - OLE-objekt. Klicka pÄ Skapa nytt och vÀlj LibreOffice kalkylblad. Klicka pÄ OK. Klicka i kalkylblad för att ange data.

 3. Klicka utanför kalkylbladet om du vill visa bilden.

Om du vill Àndra storlek pÄ tabellen utan att Àndra storlek pÄ cellerna, dubbelklickar du i tabellen och drar i ett hörnhandtag. Om du vill Àndra storlek pÄ cellerna i tabellen klickar du i tabellen och drar i ett hörnhandtag.

Infoga ett kalkylblad frÄn en fil

Om du infogar en tabell pÄ en sida och Àndrar i originalfilen kommer Àndringarna inte att visas pÄ sidan. DÀremot kan du göra Àndringar i kalkylbladet pÄ sidan.

 1. GÄ till den sida dÀr du vill infoga objektet.

 2. VĂ€lj Infoga - Objekt - OLE-objekt.

 3. VÀlj Skapa frÄn fil och klicka pÄ Sök.

 4. Leta rÀtt pÄ filen som ska infogas och klicka pÄ OK.

  Aktivera kryssrutan LÀnka till fil om du vill infoga filen som en direktlÀnk.

Symbolen Info

Hela kalkylbladet infogas i sidan. Om du vill Àndra vilken tabell som visas dubbelklickar du pÄ kalkylbladet och vÀljer en annan tabell.


Format - Bildlayout

Infoga - Objekt - OLE-objekt

Please support us!