LĂ€s in linje- och pilstilar

Med formatmallar kan du strukturera likartade linjer och linjeslut. I LibreOffice finns ett par standardformatmallar som du kan hÀmta och anvÀnda i dokumenten. Om du vill kan du lÀgga till eller ta bort element frÄn en formatmall eller skapa egna formatmallar.

SÄ hÀr laddar du en linjestiltabell:

1. VÀlj Format - Linje och klicka pÄ fliken Linjeslut.

2. Klicka pÄ knappen LÀs in linjestiltabell.

3. Leta rÀtt pÄ filen som innehÄller de linjestilar som ska lÀggas till och klicka pÄ OK. Filen har formatet [filnamn].sod.

Om du vill spara en linjestiltabell klickar du pÄ knappen Spara linjestiltabell, anger ett filnamn och klickar pÄ OK.

SÄ hÀr lÀser du in en linjesluttabell:

1. VÀlj Format - Linje och klicka pÄ fliken Linjeslut.

2. Klicka pÄ knappen LÀs in linjesluttabell.

3. Leta rÀtt pÄ filen som innehÄller de linjestilar som ska lÀggas till och klicka pÄ OK. Filen har formatet [filnamn].soe.

Om du vill spara en linjeslutsfil klickar du pÄ knappen Spara linjeslut, anger ett filnamn, och klickar sedan pÄ OK.

Format - Linje

LÀser in fÀrg-, gradient- och skrafferingslistor