Förbindelse

Icon Connector

Förbindelse

Öppna verktygsraden Förbindelser om du vill lägga till förbindelser till objekt i den aktuella bilden. En förbindelse är en linje som sammanfogar objekt och som fortsätter att vara ansluten när objekten flyttas. Om du kopierar ett objekt med en förbindelse så kopieras även förbindelsen.

Det finns fyra olika typer av förbindelselinjer:

  1. Standardförbindelse (räta vinklar)

  2. Linjeförbindelse (två krökningar)

  3. Direktförbindelse

  4. Kurvförbindelse

When you click a connector and move your mouse pointer over a filled object, or the edge of an unfilled object, gluepoints appear. A gluepoint is a fixed point where you can attach a connector line. You can add custom gluepoints to an object.

Om du vill rita en förbindelse klickar du på en förbindelsepunkt på ett objekt, drar till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpper. Du kan också dra till ett tomt område i dokumentet och klicka. Den fria änden av förbindelsen är låst tills du drar änden till en annan plats. Om du vill frikoppla en förbindelse drar du en av linjens ändar till en annan plats.

Förbindelse

Ritar en förbindelse med en eller flera räta vinklar. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Connector

Förbindelse

Förbindelse som börjar med pil

Ritar en förbindelse med en eller flera räta vinklar och en pil vid linjens början. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Connector Starts with Arrow

Förbindelse som börjar med pil

Förbindelse som slutar med pil

Ritar en förbindelse med en eller flera räta vinklar och en pil vid linjens slut. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Connector Ends with Arrow

Förbindelse som slutar med pil

Förbindelse med pilar

Ritar en förbindelse med en eller flera räta vinklar och pilar vid båda ändarna. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Connector with Arrows

Förbindelse med pilar

Förbindelse som börjar med cirkel

Ritar en förbindelse med en eller flera räta vinklar och en cirkel vid linjens början. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Connector Starts with Circle

Förbindelse som börjar med cirkel

Förbindelse som slutar med cirkel

Ritar en förbindelse med en eller flera räta vinklar och en cirkel vid linjens slut. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Connector Ends with Circle

Förbindelse som slutar med cirkel

Förbindelse med cirklar

Ritar en förbindelse med en eller flera räta vinklar och cirklar vid båda ändarna. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Connector with Circles

Förbindelse med cirklar

Linjeförbindelse

Ritar en förbindelse som böjer sig i närheten av en fästpunkt. Klicka på en fästpunkt på ett objekt, dra till en fästpunkt på ett annat objekt och släpp. Om du behöver ändra längden på ett linjesegment mellan en böjningspunkt och en fästpunkt, klickar du på förbindelsen och drar i böjningspunkten.

Icon Line Connector

Linjeförbindelse

Linjeförbindelse som börjar med pil

Ritar en förbindelse som börjar med en pil och böjer sig i närheten av en fästpunkt. Klicka på en fästpunkt på ett objekt, dra till en fästpunkt på ett annat objekt och släpp. Om du behöver ändra längden på ett linjesegment mellan en böjningspunkt och en fästpunkt, klickar du på förbindelsen och drar i böjningspunkten.

Icon Line Connector Starts with Arrow

Linjeförbindelse som börjar med pil

Linjeförbindelse som slutar med pil

Ritar en förbindelse som slutar med en pil och böjer sig i närheten av en fästpunkt. Klicka på en fästpunkt på ett objekt, dra till en fästpunkt på ett annat objekt och släpp. Om du behöver ändra längden på ett linjesegment mellan en böjningspunkt och en fästpunkt, klickar du på förbindelsen och drar i böjningspunkten.

Icon Line Connector Ends with Arrow

Linjeförbindelse som slutar med pil

Linjeförbindelse med pilar

Ritar en förbindelsepunkt som böjer sig i närheten av en fästpunkt och har pilar vid båda ändarna. Klicka på en fästpunkt på ett objekt, dra till en fästpunkt på ett annat objekt och släpp. Om du behöver ändra längden på ett linjesegment mellan en böjningspunkt och en fästpunkt, klickar du på förbindelsen och drar i böjningspunkten.

Icon Line Connector with Arrows

Linjeförbindelse med pilar

Linjeförbindelse som börjar med cirkel

Ritar en förbindelse som börjar med en cirkel och böjer sig i närheten av en fästpunkt. Klicka på en fästpunkt på ett objekt, dra till en fästpunkt på ett annat objekt och släpp. Om du behöver ändra längden på ett linjesegment mellan en böjningspunkt och en fästpunkt, klickar du på förbindelsen och drar i böjningspunkten.

Icon Line Connector Starts with Circle

Linjeförbindelse som börjar med cirkel

Linjeförbindelse som slutar med cirkel

Ritar en förbindelse som slutar med en cirkel och böjer sig i närheten av en fästpunkt. Klicka på en fästpunkt på ett objekt, dra till en fästpunkt på ett annat objekt och släpp. Om du behöver ändra längden på ett linjesegment mellan en böjningspunkt och en fästpunkt, klickar du på förbindelsen och drar i böjningspunkten.

Icon Line Connector Ends with Circle

Linjeförbindelse som slutar med cirkel

Linjeförbindelse med cirklar

Ritar en förbindelsepunkt som böjer sig i närheten av en fästpunkt och har cirklar vid båda ändarna. Klicka på en fästpunkt på ett objekt, dra till en fästpunkt på ett annat objekt och släpp. Om du behöver ändra längden på ett linjesegment mellan en böjningspunkt och en fästpunkt, klickar du på förbindelsen och drar i böjningspunkten.

Icon Line Connector with Circles

Linjeförbindelse med cirklar

Direktförbindelse

Ritar en rät förbindelselinje. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Straight Connector

Direktförbindelse

Direktförbindelse som börjar med pil

Ritar en rät förbindelselinje med en pil i linjens början. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Straight Connector Starts with Arrow

Direktförbindelse som börjar med pil

Direktförbindelse som slutar med pil

Ritar en rät förbindelselinje med en pil vid linjens slut. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Straight Connector Ends with Arrow

Direktförbindelse som slutar med pil

Direktförbindelse med pilar

Ritar en rät förbindelselinje med pilar i båda ändarna. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Straight Connector with Arrows

Direktförbindelse med pilar

Direktförbindelse som börjar med cirkel

Ritar en rät förbindelselinje med en cirkel i linjens början. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Straight Connector Starts with Circle

Direktförbindelse som börjar med cirkel

Direktförbindelse som slutar med cirkel

Ritar en rät förbindelselinje med en cirkel vid linjens slut. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Straight Connector Ends with Circle

Direktförbindelse som slutar med cirkel

Direktförbindelse med cirklar

Ritar en rät förbindelselinje med cirklar i båda ändarna. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Straight Connector with Circles

Direktförbindelse med cirklar

Kurvförbindelse

Ritar en böjd förbindelselinje. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Curved Connector

Kurvförbindelse

Kurvförbindelse som börjar med pil

Ritar en böjd förbindelselinje med en pil i linjens början. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Curved Connector Starts with Arrow

Kurvförbindelse som börjar med pil

Kurvförbindelse som slutar med pil

Ritar en böjd förbindelselinje med en pil vid linjens slut. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Curved Connector Ends with Arrow

Kurvförbindelse som slutar med pil

Kurvförbindelse med pilar

Ritar en böjd förbindelselinje med pilar i båda ändarna. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Curved Connector with Arrows

Kurvförbindelse med pilar

Kurvförbindelse som börjar med cirkel

Ritar en böjd förbindelselinje med en cirkel i linjens början. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Curved Connector Starts with Circle

Kurvförbindelse som börjar med cirkel

Kurvförbindelse som slutar med cirkel

Ritar en böjd förbindelselinje med en cirkel vid linjens slut. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Curved Connector Ends with Circle

Kurvförbindelse som slutar med cirkel

Kurvförbindelse med cirklar

Ritar en böjd förbindelselinje med cirklar i båda ändarna. Klicka på en förbindelsepunkt på ett objekt, dra till en förbindelsepunkt på ett annat objekt och släpp.

Icon Curved Connector with Circles

Kurvförbindelse med cirklar

Stötta oss!