Sorteringslistor

Alla anvÀndardefinierade listor visas i dialogrutan Sorteringslistor. Du kan ocksÄ definiera och redigera egna listor. Endast text kan anvÀndas som sorteringslistor, inte siffror.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Open a spreadsheet document, choose - LibreOffice Calc - Sort Lists.

Listor

Visar alla tillgÀngliga listor. Du kan markera en lista och redigera den.

Poster

Visar innehÄllet i den markerade listan. Detta innehÄll kan redigeras.

Kopiera lista frÄn

Definierar den tabell och de celler som ska kopieras och sedan tas med i rutan Listor. Det markerade omrÄdet i tabellen Àr standardinstÀllning.

Kopiera

Kopierar innehÄllet i cellerna i rutan Kopiera lista frÄn. Om du markerar en referens för rader och kolumner, visas dialogrutan Kopiera lista efter att du har klickat pÄ knappen. Du kan anvÀnda den hÀr dialogrutan om du vill definiera att referensen ska konverteras till sorteringslistor efter rad eller kolumn.

Nytt/Ignorera

Matar in innehÄllet frÄn en ny lista i rutan Poster. Den hÀr knappen Àndras frÄn Nytt till Ignorera sÄ att du kan radera den nya listan.

LĂ€gg till/Ändra

LĂ€gger till en ny lista i rutan Listor. Om du vill redigera listan i rutan Poster Ă€ndras knappens namn frĂ„n LĂ€gg till till Ändra, sĂ„ att du kan överta den Ă€ndrade listan.

Ta bort

Raderar markerat/markerade element efter bekrÀftelse.