TillgÀnglighet

Konfigurerar alternativen som gör LibreOffice-programmen mer tillgÀngliga för anvÀndare med nedsatt syn, begrÀnsad rörlighet eller andra funktionshinder.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose - LibreOffice - Accessibility.

TillgÀnglighet i LibreOffice

Options Accessibility Dialog Image

Övriga alternativ

StÀller in tillgÀnglighetsalternativ

AnvÀnd markören i skrivskyddade textdokument

Visar markören i skrivskyddade dokument.

Allow animated images

Förhandsvisar animerad grafik, t.ex. GIF-bilder, i LibreOffice.

TillÄt animerad text

Förhandsvisar animerad text, t.ex. blinkande och rullande text i LibreOffice.

Alternativ för högkontrastvisning

Högkontrast Àr en operativsysteminstÀllning som Àndrar systemets fÀrgschema för att förbÀttra lÀsbarheten. Du kan bestÀmma hur LibreOffice anvÀnder högkontrastinstÀllningarna.

Cellkanter och skuggor visas alltid i textfÀrg nÀr högkontrastlÀge Àr aktiverat. Cellens bakgrundsfÀrg ignoreras.

KÀnn igen operativsystemets högkontrastlÀge automatiskt

LibreOffice vÀxlar till högkontrastlÀge nÀr systemets bakgrundsfÀrg Àr mycket mörk.

AnvÀnd automatisk teckensnittsfÀrg pÄ skÀrmen

Visar teckensnitten i LibreOffice med systemets fÀrginstÀllningar. Det hÀr alternativet pÄverkar bara skÀrmvisningen.

AnvÀnd systemfÀrger för förhandsvisningar

Systemets högkontrastinstÀllningar anvÀnds vid förhandsvisningar.