Java-stöd

LibreOffice har stöd för plattformen Java och kan köra program och komponenter som baseras på programmeringsarkitekturen JavaBeans.

För att LibreOffice ska stödja Java-plattformen måste du installera programvaran Java 2 Runtime Environment. När du installerade LibreOffice, fick du automatiskt en fråga om du ville installera dessa filer (om de inte redan var installerade). Det går också att installera dem i det här läget om detta efterfrågas.

Java-stödet måste aktiveras för att LibreOffice ska kunna köra Java-program.

Symbolen Info

Innan du kan använda en JDBC-drivrutin måste du lägga till dess klassökväg. Välj – LibreOffice – Avancerat och klicka på knappen Klassökväg. När du har lagt till sökvägsinformationen startar du om LibreOffice.

Symbolen Info

Dina ändringar på fliken – LibreOffice – Avancerat används även om JVM (Java Virtual Machine) redan har startats. När du har ändrat inställningen ClassPath (klassökvägen) måste du starta om LibreOffice. Du måste också starta om programmet om du ändrar inställningarna under – Internet – Proxy. Det är endast de två rutorna "Http-proxy" och "Ftp-proxy" och deras portar som inte kräver omstart. De utvärderas när du klickar på OK.