StÀlla in skrivare och fax pÄ UNIX-baserade plattformar

LibreOffice anvÀnder de installerade teckensnitten i ditt system. I ett textdokument kan du vÀlja bland alla utskrivbara teckensnitt. Endast de teckensnitt som kan visas pÄ skÀrmen finns att tillgÄ i ett HTML-dokument eller i webblayout. I kalkylblad och ritobjekt kan du vÀlja mellan alla installerade teckensnitt.

Ändra skrivarinstĂ€llningar

I dialogen Skriv ut eller dialogen SkrivarinstÀllningar, vÀlj skrivaren i listrutan skrivare och klicka pÄ InstÀllningar. Dialogrutan InstÀllningar visas med flera flikar. HÀr kan du göra instÀllningar som stÀmmer överens med PPD-filen för den markerade skrivaren.

Integrera en faxlösning

Om du har installerat fax4CUPS pÄ datorn sÄ kan du skicka fax med LibreOffice.

En dialog som frÄgar efter de telefonnummer dit faxet ska skickas och som visas efter utskriften nÀr det skickas till en fax4CUPS skrivare. Mer Àn ett nummer kan anges genom att separera numren med ;

In LibreOffice you can also activate an icon for sending faxes to a default fax. To do this, choose Tools - Customize - Toolbars, click Add Commands and add from "Documents" the Send Default Fax icon. You can set which fax is used when this button is pressed under - LibreOffice Writer - Print.

Kom ihÄg att skapa separata utskriftsjobb för varje fax, annars fÄr den första mottagaren ta emot alla fax. Markera alternativet Skrivare i dialogrutan Verktyg - Kopplad utskrift och markera sedan kryssrutan Skapa enstaka utskriftsjobb.