Fontwork för grafiska textbilder

You can use Fontwork to create graphical text art objects.

Skapa ett Fontwork-objekt

1. Om du inte kan se verktygsraden Ritverktyg eller verktygsraden Fontwork vÀljer du Visa - Verktygsrader och aktiverar verktygsraden.

2. GÄ till verktygsraden Ritverktyg eller verktygsraden Fontwork och klicka pÄ ikonen Fontwork-galleri.Ikon

3. Markera en Fontwork-formatmall i dialogrutan Fontwork-galleri och klicka pÄ OK.

Fontwork-objektet infogas i dokumentet. Fontwork-objekt Àr anpassade figurer. Du kan anvÀnda verktygsraden 3D-instÀllningar för att vÀxla vy nÀr som helst frÄn 2D till 3D och tillbaka igen.

4. Dubbelklicka pÄ objektet om du vill byta till redigeringslÀge.

5. ErsÀtt den förvalda Fontwork-texten med din egen text.

6. Tryck pÄ Esc om du vill avsluta redigeringslÀget.

Redigera ett Fontwork-objekt

1. Klicka pÄ Fontwork-objektet. Om Fontwork-objektet Àr infogat i bakgrunden hÄller du ned Ctrl-tangenten medan du klickar.

Verktygsraden Fontwork visas. Om verktygsraden Fontwork inte visas vÀljer du Visa - Verktygsrader - Fontwork.

2. Klicka pÄ en ikon pÄ verktygsraden Fontwork.

Följande ikoner Àr tillgÀngliga:

Redigera fler Fontwork-attribut

1. Klicka pÄ Fontwork-objektet. Om Fontwork-objektet Àr infogat i bakgrunden hÄller du ned Ctrl-tangenten medan du klickar.

2. VÀlj egenskaperna pÄ verktygsraden Egenskaper för ritobjekt. Du kan Àndra linjebredd, linjens fÀrg, fyllningsfÀrg, fyllningsformat med mera.