SÀnda fax och konfigurera LibreOffice för faxning

Om du vill skicka ett fax direkt frÄn LibreOffice behöver du ett faxmodem och en faxdrivrutin, som tillÄter program att anvÀnda faxmodemet som en skrivare.

Skicka ett fax med dialogrutan Skriv ut

1. Öppna dialogrutan Skriv ut genom att vĂ€lja Arkiv - Skriv ut och markera faxdrivrutinen i listrutan Namn.

2. Om du klickar pÄ OK öppnas en dialogruta för faxdrivrutinen dÀr du kan ange mottagaren.

Konfigurera LibreOffice, en fax-ikon

Du kan konfigurera LibreOffice sÄ att du via en enkelklickning pÄ en ikon automatiskt skickar det aktuella dokumentet som ett fax-meddelande:

1. VĂ€lj - LibreOffice Writer - Skriv ut.

2. VÀlj faxdrivrutin i kombinationsfÀltet Fax och stÀng dialogrutan med OK.

3. Klicka pÄ pilikonen i slutet av standardraden. VÀlj Anpassa pÄ menyn.

Fliksidan Verktygsrader i dialogrutan Anpassa visas.

4. Klicka pÄ LÀgg till kommandon.

5. Markera kategorin "Dokument" och markera kommandot "Skicka standardfax".

6. Klicka pÄ LÀgg till och sedan pÄ StÀng.

7. Klicka pÄ nedpilen pÄ fliksidan Verktygsrader och placera den nya ikonen dÀr du vill ha den. Klicka pÄ OK.

Standardraden har nu fÄtt en ny ikon sÄ att du kan skicka det aktuella dokumentet som ett fax.

LÀgga till knappar pÄ verktygsrader