Köra SQL-kommandon

Med SQL-kommandon kan du styra databasen direkt, och kan Àven skapa och redigera tabeller och frÄgor.

Symbolen Info

Det gÄr inte att anvÀnda alla SQL-instruktioner i alla databastyper. Ta reda pÄ vilka SQL-kommandon som understöds av ditt databassystem.

SÄ hÀr kör du en SQL-sats direkt

1. Öppna en databasfil genom att vĂ€lja Arkiv - Öppna.

2. VĂ€lj Verktyg - SQL.

3. Klicka pÄ ikonen Skapa frÄga i SQL-vyn Ikon eller

Markera en befintlig sökning i listan och klicka pÄ ikonen Redigera Ikon.

4. VÀlj Visa - SÀtt pÄ/stÀng av designvy i fönstret Sökning. Redigera SQL-kommandot.

5. Klicka pÄ ikonen Kör Ikon. Resultatet av frÄgan visas i det övre fönstret.

6. Klicka pÄ nÄgon av ikonerna Spara eller Spara som Ikon för att spara sökningen.