Registrera adressbok

I LibreOffice kan du registrera olika datakÀllor. InnehÄllet i datafÀlten Àr sedan tillgÀngliga att anvÀndas i olika fÀlt och kontroller. Systemets adressbok Àr en sÄdan datakÀlla.

I mallarna och guiderna i LibreOffice anvÀnds fÀlt för innehÄllet i adressboken. NÀr en mall aktiveras ersÀtts de allmÀnna fÀlten i mallen automatiskt med fÀlten frÄn datakÀllan för adressboken.

Du mÄste ange i LibreOffice vilken adressbok som du anvÀnder för att ersÀttningen ska Àga rum. Guiden som begÀr den uppgiften visas automatiskt första gÄngen du t.ex. aktiverar en affÀrsbrevsmall. Du kan ocksÄ aktivera guiden med stegen nedan.

Symbolen Info

Alla adressbokdata Àr skrivskyddade i LibreOffice Base. Det gÄr inte att lÀgga till, redigera eller ta bort adressdata inifrÄn Base.


Guiden AdressdatakÀlla

Om du vill anvÀnda guiden AdressdatakÀlla vÀljer du Arkiv - Guider - AdressdatakÀlla.

Registrera en befintlig adressbok manuellt

  1. VÀlj Verktyg - AdressbokskÀlla. Dialogrutan Mallar: adressbokstilldelning öppnas.

  2. I kombinationsrutan DatakÀlla markerar du systemets adressbok eller den datakÀlla som du vill anvÀnda som en adressbok.

  3. Om du Ànnu inte har registrerat adressboken i LibreOffice som datakÀlla klickar du pÄ knappen AdressdatakÀlla .... DÄ startar Guiden DatakÀlla för adressbok dÀr du kan registrera adressboken som en ny datakÀlla i LibreOffice.

  4. I kombinationsrutan Tabell markerar du databastabellen som du vill anvÀnda som adressbok.

  5. Under FÀlttilldelning matchar du fÀlten som innehÄller information om förnamn, företag, avdelning och sÄ vidare med fÀltnamnen som anvÀnds i din adressbok.

  6. StÀng dialogrutan genom att klicka pÄ OK nÀr du Àr klar.

FrÄn och med nu Àr din datakÀlla kÀnd som adressbok i LibreOffice. Om du öppnar en mall frÄn kategorin AffÀrskorrespondens kan LibreOffice automatiskt infoga de rÀtta fÀlten för en kopplad utskrift.

Please support us!