SprÄk som anvÀnder komplex textlayout

För nÀrvarande stöds hindi, thailÀndska, hebreiska och arabiska som CTL-sprÄk i LibreOffice.

Om du markerar textflödet frÄn höger till vÀnster löper inbÀddad vÀsterlÀndsk text fortfarande frÄn vÀnster till höger. Du flyttar markören med piltangenterna, högerpil flyttar den till textens slut och vÀnsterpil till textens början.

Du kan Àndra skrivriktningen för texten direkt genom att trycka pÄ nÄgon av följande tangenter:

PÄ sidor med flera kolumner, dÀr omrÄden och ramar Àr formaterade för textflöde frÄn höger till vÀnster, Àr den första kolumnen den första kolumnen pÄ höger sida och den sista kolumnen Àr den lÀngst till vÀnster.

I LibreOffice Writer har text som formaterats för thailÀndska följande funktioner:

VÀlja dokumentsprÄk

– SprĂ„kinstĂ€llningar – SprĂ„k

– SprĂ„kinstĂ€llningar – Komplex textlayout