Definiera inramningar för tabeller och tabellceller

StÀlla in en fördefinierad inramningsstil

1. Markera de tabellceller som du vill Àndra.

2. Klicka pÄ ikonen Inramning pÄ ikonraden Tabell (Writer) eller raden Linje och fyllning sÄ att fönstret Inramning öppnas.

3. Klicka pÄ en av de fördefinierade inramningsstilarna.

Den markerade stilen lÀggs till i den aktuella inramningsstilen för tabellcellerna. Markera den tomma inramningsstilen lÀngst upp till vÀnster i fönstret Inramning om du vill avmarkera alla inramningsstilar.

StÀlla in en egen inramningsstil

1. Markera de tabellceller som du vill Àndra.

2. Choose Table - Properties - Borders (Writer) or Format - Cells - Borders (Calc).

3. I omrÄdet AnvÀndardefinierad markerar du kanterna som du vill ska visas i en vanlig layout. Klicka pÄ en kant i förhandsgranskningen om du vill vÀxla till markeringen.

4. Om du markerar mer Àn en rad eller kolumn kan du Àndra linjerna mellan raderna eller kolumnerna. Du kan vÀlja avgrÀnsningslinjer i omrÄdet AnvÀndardefinierad.

5. Markera en linjestil och fÀrg för den markerade inramningsstilen i omrÄdet Linje. De hÀr instÀllningarna gÀller alla inramningslinjer som ingÄr i den markerade inramningsstilen.

6. Upprepa de sista tvÄ stegen för varje inramningskant.

7. Select the distance between the border lines and the page contents in the Padding area.

8. Klicka pÄ OK om du vill anvÀnda Àndringarna.