Tabellguiden - Ange primÀrnyckel

Anger ett fÀlt i en tabell som ska anvÀndas som primÀrnyckel.

Skapa primÀrnyckel

VÀlj om du vill skapa en primÀrnyckel. LÀgg till en primÀrnyckel för varje databastabell som unikt identifierar varje post. För vissa databassystem i LibreOffice krÀvs en primÀrnyckel för att kunna redigera tabellerna.

LÀgg automatiskt till en primÀrnyckel

VÀlj om du automatiskt vill lÀgga till en primÀrnyckel som ett extra fÀlt.

AnvÀnd ett befintligt fÀlt som primÀrnyckel

VÀlj om du vill anvÀnda ett befintligt fÀlt med unika vÀrden som primÀrnyckel.

FĂ€ltnamn

Markera fÀltnamnet.

Automatiskt vÀrde

VÀlj om du automatiskt vill infoga ett vÀrde och stegvis öka fÀltets vÀrde för varje ny post. Databasen mÄste stödja automatisk stegvis ökning för att kunna anvÀnda funktionenAutomatiskt vÀrde.

Definiera primÀrnyckeln efter flera fÀlt

Markera om du vill skapa en primÀrnyckel frÄn flera befintliga fÀlt i kombination.

TillgÀngliga fÀlt

Markera ett fÀlt och klicka pÄ > för att lÀgga till det i listan över primÀrnyckelfÀlt.

>

Click to move the selected field(s) to the box that the arrow is pointing to.

<

Click to move the selected field(s) to the box that the arrow is pointing to.

PrimÀrnyckelfÀlt

Markera ett fÀlt och klicka pÄ < för att ta bort det frÄn listan över primÀrnyckelfÀlt. PrimÀrnyckeln skapas som en sammanlÀnkning av fÀlten i den hÀr listan, uppifrÄn och ned.

Tabellguiden - Skapa tabell