Avancerade egenskaper

Anger vissa alternativ för en databas.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

VÀlj Redigera - Databas - Egenskaper i ett databasfönster och klicka pÄ fliken Avancerade egenskaper

TillgÀngligheten för följande kontroller Àr beroende av databastypen:

SökvÀg till dBASE-filer

Skriv sökvÀgen till katalogen som innehÄller dBASE-filerna.

Varningssymbol

Se till att filnamnstillÀgget *.dbf för dBASE-filerna Àr skrivet med gemener.

VĂ€lj ut

Öppnar en dialogruta dĂ€r du kan markera en fil eller en katalog.

Testa anslutning

Testar databasanslutningen med aktuella instÀllningar.

SökvÀg till textfiler

Skriv sökvÀgen till mappen med textfiler.

SökvÀg till kalkylbladet

Skriv sökvÀgen till kalkylbladet som du vill anvÀnda som databas.

Namn pÄ ODBC-datakÀllan i systemet

Skriv namnet pÄ ODBC-datakÀllan.

AnvÀndarnamn

Skriv anvÀndarnamnet som behövs för att öppna databasen.

Lösenord

Om den Àr markerad ombeds du att ange lösenordet som behövs för att öppna databasen.

Namn pÄ databasen

Ange databasens namn.

Namn pÄ MySQL-databasen

Skriv namnet pÄ MySQL-databasen som du vill anvÀnda som datakÀlla.

Namn pÄ Oracle-databasen

Skriv namnet pÄ Oracle-databasen som du vill anvÀnda som datakÀlla.

Microsoft Access-databasfil

Skriv namnet pÄ Microsoft Access-databasfilen som du vill anvÀnda som datakÀlla.

VĂ€rdnamn

Skriv vÀrdnamnet för LDAP-datakÀllan.

URL för datakÀlla

Ange placeringen av JDBC-datakÀllan som en URL.

Drivrutinsklass JDBC

Skriv namnet pÄ den JDBC-drivrutinsklass som ansluter till datakÀllan.

Testa klass

Testar databasanslutningen via JDBC-drivrutinsklassen.

VĂ€lj en databas

Markera en databas frÄn listan eller klicka pÄ Skapa om du vill skapa en ny databas.