Index

AnvÀnds för att administrera dBASE-databasindex. Med hjÀlp av ett index kan du snabbt hitta poster i en databas, under förutsÀttning att du söker efter data i det urval som definierats med indexet. NÀr du utformar en tabell kan du definiera index pÄ fliken Index .

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

In a database file window of type dBASE, choose Edit - Database - Properties, click Indexes.

Tabell

Markera den databastabell som du vill indexera.

Tabellindex

Visar de aktuella index som finns definierade för den markerade databastabellen. Om du vill ta bort ett index frÄn listan klickar du pÄ indexet och klickar sedan pÄ högerpilen.

Fria index

Visar de index som du kan koppla till en tabell. Om du vill koppla ett index till en markerad tabell klickar du pÄ vÀnsterpilen. Den vÀnstra dubbelpilen kopplar alla tillgÀngliga index.

Flyttar det markerade indexet till listan Tabellindex.

Flyttar alla index till listan Tabellindex.

Flyttar det markerade indexet till listan Fria index.

Flyttar alla index till listan Fria index.