ODBC

Anger instÀllningarna för ODBC-databaser. HÀr ingÄr dina anvÀndarÄtkomstdata, drivrutinsinstÀllningar och teckensnittsdefinitioner.

AnvÀndarnamn

Skriv ditt anvÀndarnamn för Ätkomst till databasen.

Lösenord

Förhindrar att obehöriga anvÀndare fÄr Ätkomst till databasen. Du behöver bara ange lösenordet en gÄng per arbetspass.

DrivrutinsinstÀllningar

I det hÀr textfÀltet kan du, om du vill, ange ytterligare drivrutinsinstÀllningar, i den mÄn det Àr nödvÀndigt.

TeckenuppsÀttning

Markera den kodkonvertering du vill anvÀnda för att visa databasen i LibreOffice. Det hÀr pÄverkar inte databasen. VÀlj "System" om du vill anvÀnda operativsystemets standardteckenuppsÀttning. Text- och dBASE-databaser Àr begrÀnsade till teckenuppsÀttningar som har fast teckenlÀngd, dÀr alla tecken Àr kodade med samma antal byte.

AllmÀnt

HÀmta genererade vÀrden

Aktiverar stöd i LibreOffice för auto-inkrementerade datafÀlt för den aktuella ODBC- eller JDBC-datakÀllan. Markera den hÀr kryssrutan om databasen inte stöder auto-inkrementfunktionen pÄ SDBCX-nivÄ. Auto-inkrement vÀljs för det mesta för primÀrnyckelfÀltet.

Auto-inkrementsats

Ange en SQL-kommandoangivare som instruerar datakÀllan att utföra auto-inkrement pÄ ett visst heltalsdatafÀlt. Ett typiskt SQL-uttryck för att skapa ett datafÀlt Àr följande:

CREATE TABLE "tabell1" ("id" INTEGER)

Om du vill utföra auto-inkrement pÄ datafÀltet "id" i en MySQL-databas, Àndrar du uttrycket till:

CREATE TABLE "tabell1" ("id" INTEGER AUTO_INCREMENT)

Mata med andra ord in AUTO_INCREMENT i rutan Auto-inkrementsats.

Sökning av genererade vÀrden

Ange ett SQL-uttryck som returnerar det sista auto-inkrementerade vÀrdet för primÀrnyckeldatafÀltet. Till exempel:

SELECT LAST_INSERT_D();

AnvÀnd SQL92-namnbegrÀnsningar

TillĂ„ter bara namn som innehĂ„ller tecken som följer SQL92-namnbegrĂ€nsningarna i datakĂ€llan. Alla andra tecken ignoreras. Alla namn mĂ„ste börja med en liten eller stor bokstav, eller ett understrykningstecken ( _ ). ÅterstĂ„ende tecken kan vara ASCII-bokstĂ€ver, understrykningstecken och tal.

AnvÀnd katalog för filbaserade databaser

AnvÀnder den aktuella datakÀllan för katalogen. Det hÀr Àr anvÀndbart nÀr ODBC-datakÀllan Àr en databasserver. Om ODBC-datakÀllan Àr en dBASE-drivrutin lÀmnar du den hÀr kryssrutan tom.