FormulÀr-Navigator

Öppnar fönstret FormulĂ€rnavigator. I fönstret FormulĂ€rnavigator visas alla formulĂ€r och underformulĂ€r i det aktuella dokumentet tillsammans med respektive kontroller.

Om du anvÀnder flera formulÀr kan du anvÀnda fönstret FormulÀrnavigator för att fÄ en översikt över alla formulÀr, och fÄ tillgÄng till vissa redigeringsfunktioner.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

On Form Design bar, click

Icon Form Navigator

FormulÀr Navigator


The Form Navigator contains a list of all created (logical) forms with the corresponding control fields. You can see whether a form contains control fields by the plus sign displayed before the entry. Click the plus sign to open the list of the form elements.

Du kan Àndra hur de olika kontrollerna Àr ordnade genom att dra och slÀppa dem i fönstret FormulÀr-Navigator. Markera en eller flera kontroller och dra dem till ett annat formulÀr. Du kan ocksÄ anvÀnda +X eller snabbmenykommandot Klipp ut för att flytta en kontroll till Urklipp. AnvÀnd +V eller kommandot Klistra in för att infoga kontrollen pÄ den nya platsen.

Du kan redigera namnet i fönstret FormulÀr-Navigator genom att klicka pÄ namnet och skriva in det nya namnet, eller genom att anvÀnda kommandot pÄ snabbmenyn.

Om du har markerat en kontroll i fönstret FormulÀr-Navigator markeras motsvarande element i dokumentet.

Om du öppnar snabbmenyn för en markerad post kan du anvÀnda följande funktioner i fönstret FormulÀr-Navigator:

Nytt

LÀgger till ett nytt element i formulÀret. Funktionen LÀgg till kan endast anvÀndas om ett formulÀr Àr markerat i fönstret FormulÀr-Navigator.

Form

Skapar ett nytt formulÀr i det aktuella dokumentet. Om du vill skapa ett underordnat formulÀr lÀgger du till det nya formulÀret under ett överordnat formulÀr.

Dold kontroll

Skapar en dold kontroll i det valda formulÀret (som inte visas pÄ skÀrmen). En dold kontroll har till uppgift att inkludera data som överförs ihop med formulÀret. Den innehÄller ytterligare information eller förklarande text som du kan ange nÀr du skapar formulÀret via Speciella egenskaper för kontrollen. VÀlj posten för den dolda kontrollen i FormulÀrnavigator och vÀlj kommandot Egenskaper.

Du kan kopiera kontroller i dokumentet via Urklipp (kortkommandona Àr +C för att kopiera och +V för att klistra in). Du kan kopiera dolda kontroller i fönstret FormulÀr-Navigator genom att anvÀnda dra-och-slÀpp och samtidigt hÄlla ned -tangenten.

Dra och slĂ€pp för att kopiera formulĂ€rkontroller inom samma dokument eller mellan dokument. Öppna ett annat formulĂ€rdokument och dra dolda formulĂ€rkontroller frĂ„n FormulĂ€rnavigatorn till FormulĂ€rnavigatorn i det nya dokumentet. Klicka pĂ„ en synlig kontroll direkt i dokumentet, vila musen en stund sĂ„ att en kopia av kontrollen lĂ€ggs till i dra-och-slĂ€pp-urklippsbordet, dra sedan en kopia till det andra dokumentet. om du vill ha en kopia i samma dokument sĂ„ tryck ned medan du drar.

Radera

Tar bort den markerade posten. Detta gör att du kan ta bort sÄvÀl enskilda formulÀrkomponenter som hela formulÀr med en enda musklickning.

Aktiveringsordningsföljd

NÀr du har markerat ett formulÀr öppnas dialogrutan Aktiveringsordningsföljd dÀr du kan ange i vilken ordning som anvÀndaren kan markera elementen med Tabb-tangenten.

Byt namn

Byter namn pÄ det markerade objektet.

Egenskaper

Öppnar dialogrutan Egenskaper för den markerade posten. Om ett formulĂ€r Ă€r markerat öppnas dialogrutan FormulĂ€regenskaper. Om en kontroll markeras öppnas dialogrutan Kontrollegenskaper.

Öppna i redigeringslĂ€ge

Opens forms in Design Mode so that the form can be edited.

Please support us!