Uppdatera tillÀgg

Klicka pÄ Uppdateringar... i dialogrutan TillÀgg om du vill kontrollera om det finns uppdateringar för installerade tillÀgg. Om du endast vill kontrollera om det finns uppdateringar för markerade tillÀgg, högerklickar du pÄ ett av tillÀggen och klickar pÄ Uppdatera.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose Tools - Extension Manager, click Check for Updates button.

NÀr du klickar pÄ Uppdateringar.. eller vÀljer kommandot Uppdatera visas dialogrutan Uppdatera tillÀgg. Kontrollen av tillgÀngliga uppdateringar startar direkt.

En förloppsindikator visas medan uppdateringarna eftersökes. VÀnta tills meddelanden visas i dialogrutan, eller klicka pÄ Avbryt för att avbryta sökningen.

Om inga uppdateringar Àr tillgÀngliga sÄ talar meddelandet i dialogrutan om det. StÀng sedan dialogrutan.

Om uppdateringar finns tillgÀngliga sÄ kan de antingen installeras automatiskt eller manuellt:

Dialogrutan Uppdatering av tillÀgg kan visa poster som inte kan vÀljas. I sÄdana fall kan en automatisk uppdatering inte utföras.

NÀr du klickar pÄ Installera öppnas dialogrutan HÀmtning och installation.

Alla tillÀgg som kan hÀmtas direkt Àr nu hÀmtade. Förloppet visas i dialogrutan HÀmtning och installation. Om ett tillÀgg inte kan laddas ner visas ett meddelande. Arbetet pÄgÄr sÄ lÀnge tillÀgget hÀmtas.

Vissa tillÀgg kan vara markerade som "webblÀsarbaserad uppdatering". Dessa tillÀgg kan inte hÀmtas av dialogrutan TillÀgg. En webblÀsare mÄste öppnas om du ska kunna hÀmta tillÀggsuppdateringar frÄn en viss webbsida. Denna sida kan fler ÄtgÀrder frÄn anvÀndaren för att hÀmta tillÀgget. NÀr du har hÀmtat tillÀgget mÄste du installera tillÀgget manuellt, till exempel genom att dubbelklicka pÄ ikonen för tillÀgget.

För tillÀgg som Àr markerade som "webblÀsarbaserad uppdatering", öppnas din webblÀsare och en webbsida visas. Detta intrÀffar nÀr du stÀnger dialogrutan och nÀr du hÀmtat andra tillÀggsuppdateringar. Om det inte finns nÄgra tillÀgg som kan hÀmtas omedelbart startas webblÀsaren direkt.

NÀr det sista tillÀgget har hÀmtats börjar installationen. Först tas alla installerade tillÀgg som en uppdatering kunde hÀmtas för bort. Sedan installeras de uppdaterade tillÀggen. Om ett fel uppstÄr visas ett meddelande att installationen misslyckades, men arbetet fortsÀtter ÀndÄ.

Om alla uppdateringarna har bearbetats sÄ visar dialogrutan HÀmtning och installation att de Àr avslutade. Du kan avbryta nedladdningen och installationen genom att klicka pÄ knappen Avbryt uppdateringen.

Visa samtliga uppdateringar

Om inget annat vÀljs sÄ syns bara de tillgÀngliga tillÀggen i dialogrutan. VÀlj Visa samtliga uppdateringar för att visa Àven övriga tillÀgg och felmeddelanden.