XML-filterinstÀllningar

Opens the XML Filter Settings dialog, where you can create, edit, delete, and test filters to import and to export XML files.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose Tools - Macros - XML Filter Settings.

Termen XML-filter anvÀnds i följande text som en förkortning av den mer exakta beskrivningen XSLT-baserat filter.

Term

Beskrivning

XML

Extensible Markup Language

XSL

Extensible Stylesheet Language

XSLT

Extensible Stylesheet Language Transformation. XSLT-filer kallas ocksÄ XSLT-stilmallar.

Symbolen Info

XHTML-exportfiltret skapar giltiga utdata av typen "XHTML 1.0 Strict" för Writer-, Calc-, Draw- och Impress dokument.

Filterlista

VÀlj ett eller flera filter och klicka sedan pÄ en av knapparna.

Listan visar de installerade filtrens namn och typ.

1. Markera ett filter genom att klicka pÄ det.

2. Du kan markera flera filter genom att trycka pÄ Skift eller .

3. Om du vill redigera ett filter dubbelklickar du pÄ dess namn.

Nytt

Öppnar en dialog med namnet pĂ„ det nya filtret.

Redigera

Öppnar en dialog med namnet pĂ„ den valda filen.

Testa XSLT:er

Öppnar en dialog med namnet pĂ„ den valda filen.

Radera

Raderar den markerade filen nÀr du har bekrÀftat nÀsta dialogruta.

Spara som paket

Visar dialogrutan Spara som dÀr du kan spara den markerade filen som ett XSLT-filterpaket (*.jar).

Öppna paket

Visar dialogrutan Öppna dĂ€r du kan öppna ett filter frĂ„n ett XSLT-filterpaket (*.jar).

HjÀlp

Visar hjÀlpsidan för denna dialog.

StÀng

StÀnger dialogen.