Tangentbord

Tilldelar eller redigerar kortkommandona för LibreOffice-kommandon eller LibreOffice Basic-makron.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose Tools - Customize - Keyboard tab. A document must be opened.

Du kan tilldela eller redigera kortkommandon för det aktuella programmet eller alla LibreOffice-program.

To assign or modify a shortcut key: select a command in the Function list, select the key combination to be assigned in the Shortcut Keys list, then click Modify.

If the selected function already has a shortcut key, it is displayed in the Keys list. It is possible to assign the same function to more than one key.

note

Undvik att tilldela kortkommandon som anvÀnds av operativsystemet.

Tangentkombinationer

Lists the shortcut keys and the associated commands.

Funktioner

Visar de funktionskategorier och LibreOffice-funktioner som du kan tilldela kortkommandon.

Kategori

Visar tillgÀngliga funktionskategorier. Om du vill tilldela kortkommandon till formatmallar öppnar du kategorin "Formatmallar".

Funktion

Lists functions that can be assigned to a shortcut key.

Tangenter

Visar det kortkommando som Àr tilldelat den markerade funktionen.

LibreOffice

Visar kortkommandon som Àr gemensamma för alla LibreOffice-program.

Visar kortkommandon för det aktuella LibreOffice-programmet.

Modifiera

Tilldelar den tangentkombination som Àr markerad i listan Tangentkombinationer till det kommando som Àr markerat i listan Funktion.

Delete

Raderar markerat/markerade element utan att begÀra bekrÀftelse.

LĂ€s in...

ErsÀtter kortkommandokonfigurationen med en tidigare sparad konfiguration.

Spara

Sparar den aktuella kortkommandokonfigurationen sÄ att du kan ladda den senare.

ÅterstĂ€ll

ÅterstĂ€ller Ă€ndrade vĂ€rden tillbaka till standardvĂ€rden.