Symbollister

I det hÀr avsnittet finns en översikt över de symbollister som Àr tillgÀngliga i LibreOffice Draw.

Den hÀr översikten beskriver standardkonfigurationen för ikonrader i LibreOffice.

Standardrad

Standardraden finns i alla LibreOffice-program.

Verktygsraden Ritverktyg

Verktygsraden Ritverktyg innehÄller de viktigaste ritverktygen.

Raden Linje och fyllning

Raden Linje och fyllning innehÄller kommandon för det aktuella redigeringslÀget.

Verktygsraden Tabell

Verktygsraden Tabell innehÄller funktioner som du anvÀnder nÀr du arbetar med tabeller. Den visas nÀr du stÀller markören i en tabell.

Verktygsraden Textformatering

Om du vill visa verktygsraden Textformatering stÀller du markören inuti ett textobjekt.

Verktygsraden Bild

Du kan anvÀnda den hÀr bildraden för att ange det markerade objektets fÀrg, kontrast och ljusstyrka.

Verktygsraden Redigera punkter

The Edit Points Bar appears when you select a polygon object and click Edit Points.

Verktygsraden Alternativ

Du visar verktygsraden Alternativ genom att vÀlja Visa - Verktygsrader - Alternativ.

FĂ€rglisten

Show or hide the Color bar. To modify or change the color table that is displayed, choose Format - Area, and then click on the Colors tab.

Statuslist

PÄ statusraden visas information om dokumentet och det markerade objektet. Du kan klicka pÄ vissa objekt pÄ statusraden för att öppna en dialogruta med fler alternativ.

3D-Settings

The 3D Settings toolbar controls properties of selected 3D objects.

Fontwork

Verktygsraden Fontwork öppnas nÀr du markerar ett Fontwork-objekt.

Infoga