LĂ€gga till text

Det finns flera typer av text som du kan lÀgga till i ett ritobjekt eller i en presentation:

LĂ€gga till en textruta

1. Click the Text iconIcon and move the mouse pointer to where you want to enter the text box.

2. Dra en textruta till den storlek du vill ha i dokumentet.

3. Skriv eller klistra in texten i textrutan.

Dubbelklicka pÄ texten om du vill redigera den eller formatera textegenskaper, t.ex. teckenstorlek eller teckenfÀrg. Klicka pÄ textrutans inramning om du vill redigera objektegenskaper, t.ex. inramningsfÀrg eller staplingsordning.

Anpassa text till ram

1. Skapa en textruta pÄ det sÀtt som beskrivs ovan.

2. NÀr ett textobjekt Àr markerat vÀljer du Format - Text. Dialogrutan Text öppnas.

3. Avmarkera kryssrutan Anpassa höjd efter text pÄ fliken Text och markera sedan kryssrutan Anpassa efter ram. Klicka pÄ OK.

4. Nu kan du Àndra storlek och form pÄ texten genom att Àndra storlek pÄ textrutan.

Text bunden till grafik

Du kan lÀgga till text i valfri grafik nÀr du har dubbelklickat pÄ grafiken.

AnvÀnd instÀllningarna i Format - Text för att bestÀmma textens position

1. For example, click the arrow next to the Callouts iconIcon to open the Callouts toolbar.

2. Markera en förklaring och flytta muspekaren dit du vill att förklaringen ska börja.

3. Dra för att rita förklaringen.

4. Ange texten.

Kopiera text

1. Markera texten i Writer dokumentet.

2. Kopiera texten till Urklipp (Redigera - Kopiera).

3. Klicka pÄ sidan eller bilden dÀr du vill klistra in texten.

4. Klistra in texten med hjÀlp av Redigera - Klistra in eller Redigera - Klistra in innehÄll.

Om du anvÀnder Klistra in innehÄll kan du vÀlja vilket textformat som ska klistras in. Beroende pÄ format kan du kopiera olika textattribut.

Importera text

1. Klicka pÄ sidan eller bilden dÀr du vill importera texten.

2. VĂ€lj Infoga - Fil.

3. Markera en textfil (*.txt) eller en HTML-fil och klicka pÄ Infoga. Dialogrutan Infoga text öppnas. Klicka pÄ OK för att infoga texten.