Kortkommandon för objekt - tillgÀnglighetsfunktion

Du kan skapa och redigera ritobjekt med tangentbordet.

Symbolen Info

Vissa kortkommandotangenter kan vara tilldelade ditt datorsystem. Tangenter som Àr tilldelade datorsystemet Àr inte tillgÀngliga för LibreOffice. Pröva att tilldela olika tangenter antingen för LibreOffice i Verktyg - Anpassa - Tangentbord eller i ditt datorsystem.

SÄ hÀr skapar och redigerar du en rektangel

1. GÄ till verktygsraden Ritverktyg genom att trycka pÄ F6.

2. Tryck pÄ högerpil tills du kommer till en verktygsradsikon med ett ritverktyg.

3. Om det finns en pil bredvid ikonen öppnar ritverktyget en underordnad verktygsrad. Tryck pÄ uppÄtpilen eller nedÄtpilen för att öppna den underordnade verktygsraden, och tryck sedan pÄ högerpil eller vÀnsterpil för att markera en ikon.

4. Press +Enter.

Objektet skapas mitt i det aktuella dokumentet.

5. To return to the document, press +F6.

Du kan placera objektet dÀr du vill ha det genom att anvÀnda piltangenterna. Om du vill vÀlja ett kommando pÄ snabbmenyn för objektet trycker du pÄ Skift+F10.

SÄ hÀr markerar du ett objekt

1. Press +F6 to enter the document.

2. Tryck pÄ Tabb tills du kommer fram till objektet som du vill markera.