Placera, justera och fördela objekt

Placera objekt

Varje objekt som du placerar i dokumentet lÀggs till direkt efter det föregÄende objektet. Gör sÄ hÀr om du vill Àndra placering för ett valt objekt.

1. Klicka pÄ det objekt som du vill flytta.

2. Choose Shape - Arrange to bring up the context menu and choose one of the arrange options:

LÀngst fram placerar objektet framför alla andra objekt

LÀngre fram flyttar objektet en plats framÄt bland objekten

LÀngre bak flyttar objektet en placering bakÄt bland objekten

LĂ€ngst bak placerar objektet bakom alla andra objekt

Bakom objektet placerar objektet bakom det objekt som du har markerat

Placera ett objekt bakom ett annat objekt

1. Klicka pÄ det objekt som du vill flytta.

2. Choose Shape - Arrange to open the context menu and choose Behind Object. The mouse pointer changes to a hand.

3. Klicka pÄ det objekt bakom vilket du vill placera det valda objektet.

Ändra stapelordning för tvĂ„ objekt

1. Markera bÄda objekten genom att trycka pÄ Skift och sedan klicka pÄ dem.

2. Choose Shape - Arrange to open the context menu and choose Reverse.

Justera objekt

Med funktionen Justering kan du justera objekt i förhÄllande till varandra eller i förhÄllande till sidan.

1. Markera ett objekt om du vill justera det efter sidan eller markera flera objekt om du vill justera dem i förhÄllande till varandra.

2. Choose Shape - Align and select one of the alignment options.

Fördela objekt

Om du markerar tre eller fler objekt i Draw, kan du ocksÄ anvÀnda kommandot Fördelning nÀr du fördelar det vertikala och horisontella avstÄndet jÀmnt mellan objekten.

1. Markera tre eller flera objekt som ska fördelas.

2. Choose Shape - Distribution.

3. Markera det horisontella och vertikala fördelningsalternativet och klicka pÄ OK.

De markerade objekten fördelas jÀmnt utmed den horisontella eller vertikala axeln. De tvÄ yttersta objekten anvÀnds som referenspunkter och flyttas inte nÀr du anvÀnder kommandot Fördelning.