Diagramtyp, ytdiagram

PÄ den första sidan i Diagramguiden kan du vÀlja en diagramtyp.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

VĂ€lj Infoga - Diagram...

Icon

Infoga diagram


OmrÄde

I ett ytdiagram visas vÀrdena som punkter pÄ Y-axeln. PÄ X-axeln visas kategorierna. Y-vÀrdena i varje dataserie Àr sammanbundna av en linje.! OmrÄdet mellan tvÄ linjer Àr fyllt med en fÀrg. Ytdiagrammets fokus Àr att framhÀva Àndringarna frÄn en kategori till nÀsta.

Normal - denna undertyp plottar alla vÀrden som absoluta Y-vÀrden. Först plottas omrÄdet i den sista kolumnen i dataomrÄdet, sedan nÀsta och sÄ vidare, och till slut ritas den första kolumnen data. SÄ om vÀrdena i den första kolumnen Àr högre Àn andra vÀrden, kommer det sista ritade omrÄdet att dölja de andra omrÄdena.

Staplade - dessa undertyper plottar vÀrden som staplas kumulativt pÄ varandra. Det garanterar att alla vÀrden Àr synliga och att inga datamÀngder döljs av andra. Men Y-vÀrdena representerar inte lÀngre absoluta vÀrden, med undantag för den sista kolumnen som dras lÀngst ned i de staplade omrÄdena.

Procent - denna undertyp plottar vÀrden som staplas kumulativt pÄ varandra och skalas som procentandelar av hela kategorin.

Please support us!