Alternativ

AnvÀnd den hÀr dialogrutan för att definiera vissa alternativ som Àr tillgÀngliga för vissa diagramtyper. InnehÄllet i dialogrutan Alternativ varierar beroende pÄ diagramtyp.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

VĂ€lj Format - Formatera markering - Dataserie - Alternativ (Diagram)


Justera dataserie mot:

I det hÀr omrÄdet kan du vÀlja mellan tvÄ skalningar av y-axeln. Axlarna kan bara skalas och förses med attribut separat.

PrimÀr Y-axel

Det hÀr alternativet Àr aktivt som standard. Alla dataserier justeras efter den primÀra Y-axeln.

SekundÀr Y-axel

Ändrar skalningen av Y-axeln. Den hĂ€r axeln Ă€r bara synlig om den tilldelats Ă„tminstone en dataserie och om axelvyn Ă€r aktiv.

InstÀllningar

BestÀm instÀllningarna för ett stapeldiagram i det hÀr omrÄdet. Alla Àndringar gÀller alla dataserier i diagrammet inte bara markerade data.

AvstÄnd

Definierar avstÄndet mellan kolumnerna i procent. Det maximala avstÄndet Àr 600 %.

Överlappning

Definierar de nödvÀndiga instÀllningarna för överlappande dataserier. Du kan vÀlja mellan -100 och +100 %.

Förbindelselinjer

Markera den hÀr kryssrutan för staplade diagram och procentstapeldiagram (vertikala staplar) om du vill ansluta till kolumnnivÄerna som tillhör linjerna.

Visa staplar sida vid sida

Om tvÄ axlar visas i ett stapeldiagram och vissa dataserier Àr kopplade till den första axeln medan andra dataserier Àr kopplade till den andra axeln, visas bÄda dataserierna var för sig och överlappar varandra.

Resultatet blir att staplar som Àr kopplade till den första y-axeln Àr helt dolda av staplar som Àr kopplade till den andra y-axeln. För att undvika det hÀr aktiverar du alternativet som visar staplar sida vid sida. Staplarna frÄn olika dataserier visas som om de endast var kopplade till en axel.

Medsols

TillgÀngligt för tÄrt- och cirkeldiagram. Delarna i ett tÄrtdiagram ordnas motsols som standard. Aktivera kryssrutan Medsols för att rita delarna i motsatt riktning.

Startvinkel

Dra den lilla pricken lÀngs cirkeln eller klicka nÄgonstans i cirkeln för att ange startvinkeln för ett tÄrt- eller cirkeldiagram. Startvinkeln Àr det matematiska vinkellÀget dÀr den första delen ritas. VÀrdet pÄ 90 grader ritar den första delen vid klockan 12-lÀget. Om vÀrdet Àr 0 grader börjar det första segmentet dÀr siffran 3 skulle ha stÄtt pÄ en urtavla.

Symbolen Info

I 3D-tÄrt- och cirkeldiagram som skapades med Àldre versioner av programvaran Àr startvinkeln 0 grader i stÀllet för 90. För Àldre och nyare 2D-diagram Àr standardvinkeln 90 grader.


Symbolen Info

NĂ€r du Ă€ndrar startvinkeln eller riktningen visas de Ă€ndrade vĂ€rdena endast i aktuella versioner av programvaran. Äldre programvaruversioner visar samma dokument med standardvĂ€rden: Riktningen ska alltid vara motsols med ett startvĂ€rde pĂ„ 90 grader (2D-diagram) eller 0 grader (3D-tĂ„rtdiagram).


Grader

Ange ett startvÀrde för vinkeln mellan 0 och 359 grader. Du kan Àven klicka pÄ pilarna för att Àndra det visade vÀrdet.

Plotta saknade vÀrden

Ibland saknas vÀrden i en dataserie som visas i ett diagram. Du kan vÀlja bland olika alternativ för att plotta saknade vÀrden. Alternativen Àr endast tillgÀngliga för vissa diagramtyper.

LĂ€mna mellanrum

NÀr ett vÀrde saknas visas inga data. Det hÀr Àr standardinstÀllningen för diagramtyperna kolumn, stapel, linje och nÀt.

Anta noll

NÀr ett vÀrde saknas visas y-vÀrdet som noll. Det hÀr Àr standardinstÀllningen för diagramtypen ytdiagram.

FortsÀtt linje

NÀr ett vÀrde saknas visas en interpolering av intilliggande vÀrden. Det hÀr Àr standardinstÀllningen för diagramtypen XY.

Inkludera vÀrden frÄn dolda celler

Markera det hÀr alternativet om du ocksÄ vill visa vÀrden för dolda celler i kÀllcellomrÄdet.

Hide legend entry

Do not show legend entry for the selected data series or data point.

Please support us!