Verktygsraden Formatering

Verktygsraden Formatering innehÄller grundlÀggande kommandon för manuell formatering.

Specifies whether to show or hide the Styles window, which is where you can assign and organize styles.

Icon Styles

Styles

Teckensnittsnamn

Gör att du kan markera ett teckensnittsnamn i listan eller ange ett direkt.

Du kan ange flera teckensnitt avgrÀnsade med semikolon. LibreOffice anvÀnder varje namngivet teckensnitt i tur och ordning om det föregÄende teckensnittet inte Àr tillgÀngligt.

Ikon

Teckensnittsnamn

Teckenstorlek

Gör att du kan vÀlja mellan olika teckenstorlekar frÄn listan eller ange en storlek manuellt.

Fet

Gör den markerade texten fet. Om markören befinner sig i ett ord blir hela ordet fetstilt. Om markeringen eller ordet redan Àr fetstilt tas formateringen bort.

Icon Bold

Fet

Kursiv

Gör den markerade texten kursiverad. Om markören befinner sig i ett ord blir hela ordet kursiverat. Om markeringen eller ordet redan har kursiv stil tas kursiveringen bort.

Icon Italic

Kursiv

Understrykning

Underlines or removes underlining from the selected text.

Icon Underline

Understruken

TeckensnittsfÀrg

Click to apply the current font color to the selected characters. You can also click here, and then drag a selection to change the text color. Click the arrow next to the icon to open the Font color toolbar.

Symbol

TeckenfÀrg

VĂ€nsterjusterad

Justerar cellens innehÄll Ät vÀnster.

Icon Align Left

VĂ€nsterjusterad

Justering centrerat horisontellt

Centrerar cellens innehÄll horisontellt.

Icon Centered

Högerjusterad

Justerar cellens innehÄll Ät höger.

Icon Align Right

Högerjusterad

Marginaljusterad

Justerar cellens innehÄll mot vÀnster och höger cellkant.

Icon Justified

Marginaljusterad

Talformat: valuta

AnvÀnder standardvalutaformatet för de markerade cellerna.

Currency Number Format Icon

Talformat: valuta

Talformat: procent

AnvÀnder procentformatet för de markerade cellerna.

Icon

Talformat: procent

Talformat: standard

AnvÀnder standardtalformatet för de markerade cellerna.

Icon Standard Format

Talformat: standard

Talformat: lÀgg till decimal

LÀgger till en decimal för talen i de markerade cellerna.

Icon Add Decimal Place

Talformat: lÀgga till decimaler

Talformat: radera decimal

Tar bort en decimal frÄn talen i de markerade cellerna.

Icon Delete Decimal Place

Talformat: ta bort decimal

Decrease Indent

Klicka pÄ ikonen Minska indrag om du vill minska vÀnsterindraget för det aktuella stycket eller cellinnehÄllet och stÀlla in det pÄ det tidigare standardtabblÀget.

Icon

Minska indrag

Increase Indent

Click the Increase Indent icon to increase the left indent of the current paragraph or cell content and set it to the next default tab position.

Icon

Öka indrag

Inramning

NÀr du klickar pÄ ikonen Inramning öppnas verktygsraden Inramning dÀr du kan Àndra inramning för ett tabellomrÄde eller ett objekt.

Symbol

Inramning

BakgrundsfÀrg

Klicka för att öppna en verktygsrad dÀr du kan vÀlja en bakgrundsfÀrg för ett stycke genom att klicka. FÀrgen anvÀnds som bakgrundsfÀrg i det aktuella stycket eller de markerade styckena.

Icon Background color

BakgrundsfÀrg

Justera överkant

Justerar cellens innehÄll mot dess övre kant.

Ikon

Justera överkant

Justera centrerat vertikalt

Centrerar cellens innehÄll vertikalt.

Ikon

Justera centrerat vertikalt

Justera nederkant

Justerar cellens innehÄll mot dess nedre kant.

Ikon

Justera nederkant

Talformat: Date

AnvÀnder datumformatet pÄ de markerade cellerna.

Talformat: Exponentiell

AnvÀnder exponentiellt format pÄ de markerade cellerna.

Fler ikoner

Om CTL-stöd Àr aktiverat visas ytterligare tvÄ ikoner.

VÀnster-till-höger

left to right icon

Texten skrivs in frÄn vÀnster till höger.

Höger-till-vÀnster

right to left icon

Text som Àr formaterad i ett sprÄk med komplex textlayout skrivs in frÄn höger till vÀnster.