Skriva ut rad eller kolumn pÄ varje sida

Om du har en tabell som Àr sÄ stor att den mÄste skrivas ut pÄ flera sidor kan du stÀlla in utskriften att repetera vissa rader eller kolumner pÄ varje sida som ska skrivas ut.

As an example, If you want to print the top two rows of the sheet as well as the first column (A) on all pages, do the following:

1. VÀlj Format - UtskriftsomrÄden - Redigera. Dialogrutan Redigera utskriftsomrÄden visas.

2. Klicka pÄ ikonen lÀngst till höger i omrÄdet Upprepningsrad.

Dialogrutan förminskas sÄ att du kan se mer av tabellen.

3. Markera de tvÄ första raderna genom att t.ex. klicka i cell A1 och dra till A2.

I den förminskade dialogrutan stÄr $1:$2. Raderna 1 och 2 Àr nu upprepningsrader.

4. Klicka pÄ ikonen lÀngst till höger i omrÄdet Upprepningsrad. Dialogrutan förstoras.

5. Om du Àven vill ha kolumnen A som upprepningskolumn, klickar du pÄ ikonen lÀngst till höger i omrÄdet Upprepningskolumn.

6. Klicka i kolumn A (inte pÄ kolumnhuvudet).

7. Klicka pÄ ikonen lÀngst till höger i omrÄdet Upprepningskolumn igen och sedan pÄ OK.

note

Upprepningsrader Àr rader frÄn tabellen. Sidhuvuden och sidfötter som skrivs ut pÄ alla sidor kan du definiera oberoende av dem via Format - Sida.