Kortkommandon (tillgÀnglighet i LibreOffice Calc)

Se Àven förteckningarna över kortkommandon i LibreOffice Calc och LibreOffice i övrigt.

Symbolen Info

Vissa kortkommandotangenter kan vara tilldelade ditt datorsystem. Tangenter som Àr tilldelade datorsystemet Àr inte tillgÀngliga för LibreOffice. Pröva att tilldela olika tangenter antingen för LibreOffice i Verktyg - Anpassa - Tangentbord eller i ditt datorsystem.

CellmarkeringslÀge

Ikon

NÀr markören Àr i en textruta i en dialogruta som har en minimeraknapp kan du trycka pÄ F2 för att vÀxla till cellmarkeringslÀge. Markera cellerna och tryck pÄ F2 igen för att visa dialogrutan.

I cellmarkeringslÀge kan du anvÀnda tangentbordet för att markera celler.

Kontrollera dispositionen

Du kan anvÀnda tangentbordet i Disposition:

Markera ett ritobjekt eller en bild

1. VÀlj Visa - Verktygsrader - Ritverktyg om du vill öppna verktygsraden Ritverktyg.

2. Tryck pÄ F6 tills verktygsraden Ritobjekt Àr markerad.

3. Om markeringsverktyget Àr aktivt trycker du pÄ +Enter. Det kommandot markerar det första ritobjektet eller bilden i tabellen.

4. Med +F6 kan du ge dokumentet fokus.

Nu kan du anvÀnda Tabb för att markera nÀsta ritobjekt/bild och Skift+Tabb för att gÄ till föregÄende objekt.