Spara och öppna tabell som HTML

Spara tabell som HTML

I LibreOffice Calc sparas alla blad i ett Calc dokument tillsammans som ett HTML dokument. I början av HTML dokumentet lÀggs automatiskt en rubrik och en lista med lÀnkar till som leder till enskilda blad i dokumentet.

Tal skrivs som visat. Dessutom skrivs det exakta interna vÀrdet i HTML-taggen <SDVAL> sÄ att du kan rÀkna med de exakta vÀrdena nÀr du har öppnat HTML dokumentet med LibreOffice.

1. Om du vill spara det aktuella Calc dokumentet som HTML vÀljer du Arkiv - Spara som.

2. VÀlj filtypen "HTML-dokument (LibreOffice Calc)" i listrutanFiltyp i omrÄdet med andra filter för LibreOffice Calc.

3. Ange ett Filnamn och klicka pÄ Spara.

Öppna tabell som HTML

I LibreOffice finns flera filter som du anvĂ€nder för att öppna HTML-filer. Du markerar dem under Arkiv - Öppna i listrutan Filformat: