Celler i valutaformat

I LibreOffice Calc kan du anvĂ€nda alla valutaformat. NĂ€r du klickar pĂ„ ikonen Valuta Ikon i raden Formatering för att formatera ett tal, sĂ„ fĂ„r cellen det standardvalutaformat som Ă€r instĂ€llt under – SprĂ„kinstĂ€llningar – SprĂ„k.

Symbolen Info

Utbyte av LibreOffice Calc dokument kan leda till missförstÄnd om LibreOffice Calc dokumentet öppnas av en anvÀndare som anvÀnder ett annat standardvalutaformat.


I LibreOffice Calc kan du ange att ett tal som du har formaterat som "1 234,50 €", fortsĂ€tter att vara i euro i ett annat land och inte förvandlas till t.ex. dollar.

Du kan Àndra valutaformat i dialogrutan Formatera celler (vÀlj fliken Format - Celler - Tal) genom tvÄ landsinstÀllningar. Markera grundinstÀllningarna för valutasymbol, decimaler och tusentalsavgrÀnsare i kombinationsrutan SprÄk. I listrutan Format kan du vÀlja valutasymbol och var den ska placeras.

  1. Om du t.ex. har angett sprÄket som "Standard" och du anvÀnder svenska sprÄkinstÀllningar, blir valutaformatet "1 234,00 kr". TusentalsavgrÀnsaren Àr ett mellanrum och decimalerna avgrÀnsas med ett kommatecken. Om du markerar ett underordnat valutaformat "$ engelska (USA)" i listrutan Format fÄr du följande format: "$ 1 234,00". Som du ser anvÀnds samma avgrÀnsare. Det Àr endast valutasymbolen som har Àndrats. Det underliggande formatet Àr detsamma som i sprÄkvarianten.

  2. Om du konverterar celler till "engelska (USA)" under SprÄk sÄ överförs Àven den engelska sprÄkvarianten, och standardvalutaformatet Àndras till "$ 1,234.00".

Please support us!