Ange vÀrden

I Calc kan du göra det enklare att ange data och vÀrden i flera celler. Vissa instÀllningar kan Àndras efter behov.

SÄ hÀr anger du vÀrden i ett cellomrÄde manuellt

Det finns tvÄ funktioner som du kan anvÀnda som hjÀlp nÀr du anger data manuellt.

OmrÄdesidentifiering för nya rader

I raden under en huvudrad kan du flytta frÄn en cell till nÀsta med tabbtangenten. NÀr du har angett vÀrdet i den sista cellen i den aktuella raden trycker du pÄ Retur. Markören placeras dÄ under den första cellen i det aktuella blocket.

omrÄdesidentifiering

I rad 3 trycker du pÄ Tabb för att gÄ frÄn cell B3 till C3, D3 och E3. Tryck sedan pÄ Retur för att gÄ till B4.

Val av omrÄde

AnvÀnd dra och slÀpp för att markera det omrÄde dÀr du vill ange vÀrden. Börja dock med att dra frÄn den sista cellen i omrÄdet och slÀpp musknappen nÀr du har markerat den första cellen. Nu kan du börja ange vÀrdena. Tryck alltid pÄ Tabb-tangenten nÀr du vill flytta till nÀsta cell. Du lÀmnar inte det markerade omrÄdet.

val av omrÄde

Markera omrÄdet frÄn E7 till B3. Nu kan du ange vÀrdet i cellen B3. Tryck pÄ Tabb för att gÄ till nÀsta cell i det markerade omrÄdet.

SÄ hÀr anger du vÀrden i ett cellomrÄde automatiskt

Se Fylla i data automatiskt baserat pÄ angrÀnsande celler.