Text till kolumner

Opens the Text to Columns dialog, where you enter settings to expand the contents of selected cells to multiple cells.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose Data - Text to Columns.

SÄ hÀr expanderar du cellinnehÄllet till flera celler

Du kan expandera celler som innehÄller kommaavgrÀnsade vÀrden (CSV) till flera celler i samma rad.

Till exempel innehÄller cellen A1 de kommaavgrÀnsade vÀrdena 1,2,3,4 och cellen A2 innehÄller texten A,B,C,D.

1. Markera den eller de celler du vill expandera.

2. VĂ€lj Data - Text till kolumner.

Dialogrutan Text till kolumner visas.

3. VÀlj delningsalternativ. Förhandsgranskningen visar hur det aktuella cellinnehÄllet omvandlas till flera celler.

Du kan vÀlja en fast bredd och sedan klicka pÄ linjalen i förhandsgranskningen för att ange cellavgrÀnsningspositioner.

Du kan vÀlja eller ange avgrÀnsningstecken för att definiera positionerna för brytpunkterna. AvgrÀnsningstecknen tas bort frÄn det resulterande cellinnehÄllet.

I exemplet vÀljer du komma som avgrÀnsningstecken. Cellerna A1 och A2 expanderas till fyra kolumner var. A1 innehÄller 1, B1 innehÄller 2, o.s.v.