NU

Returnerar datorns systemdatum och -tid. Värdet uppdateras när du räknar om dokumentet eller varje gång ett cellvärde ändras.

This function is always recalculated whenever a recalculation occurs.

note

This function is part of the Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) standard Version 1.2. (ISO/IEC 26300:2-2015)

Syntax

NU()

NOW är en funktion utan argument.

Example

=NU()-A1 returnerar skillnaden mellan datumet i A1 och dagens datum. Formatera resultatet som ett tal.

Date & Time Functions

DATUM

DATEDIF

DATUMVĂ„RDE

DAG

DAGAR

DAGAR360

PĂ…SKDAGEN

EDATUM

SLUTMĂ…NAD

TIMME

[text/scalc/01/func_isoweeknum.xhp#isoweeknum not found].

MINUT

MĂ…NAD

NETWORKDAYS

NETWORKDAYS.INTL

NU

SEKUND

KLOCKSLAG

TIDVĂ„RDE

IDAG

WEEKDAY

VECKONR

VECKONR_ADD

[text/scalc/01/func_weeknum_ooo.xhp#weeknum_ooo not found].

ARBETSDAGAR

WORKDAY.INTL

Ă…R

Ă…RDEL