DATUM

Med den hÀr funktionen berÀknar du ett datum med Är, mÄnad och dag och visar det i cellens formatering. Standardformatet för en cell som innehÄller funktionen DATE Àr datumformatet men du kan formatera cellerna med valfritt talformat.

note

This function is part of the Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) standard Version 1.2. (ISO/IEC 26300:2-2015)

Syntax

DATUM (År; MĂ„nad; Dag)

År Ă€r ett heltal mellan 1583 och 9957 eller mellan 0 och 99.

In - LibreOffice - General you can set from which year a two-digit number entry is recognized as 20xx.

MÄnad Àr ett heltal som anger en mÄnad.

Dag Àr ett heltal som anger en dag i mÄnaden.

Om vÀrdena för mÄnad och dag ligger utanför det tillÄtna intervallet förs de över till nÀsta siffra. Om du anger =DATUM(00;12;31) blir resultatet 12/31/00. Om du dÀremot anger =DATUM(00;13;31) blir resultatet 1/31/01.

Example

=DATUM(00;1;31) ger 00-01-31 ger 1/31/00 om cellformatsinstĂ€llningen Ă€r ÅÅ-MM-DD.

Date & Time Functions

DATUM

DATEDIF

DATUMVÄRDE

DAG

DAGAR

DAGAR360

PÅSKDAGEN

EDATUM

SLUTMÅNAD

TIMME

[text/scalc/01/func_isoweeknum.xhp#isoweeknum not found].

MINUT

MÅNAD

NETWORKDAYS

NETWORKDAYS.INTL

NU

SEKUND

KLOCKSLAG

TIDVÄRDE

IDAG

WEEKDAY

VECKONR

VECKONR_ADD

[text/scalc/01/func_weeknum_ooo.xhp#weeknum_ooo not found].

ARBETSDAGAR

WORKDAY.INTL

ÅR

ÅRDEL